Betty hobbi konyhája

Csavart stangli (tangzhong-al)

 
Hozzávalók:
Tangzhong:
  • 20g liszt
  • 100g tej
Tésztához:
  • kb. 1,7dl tej
  • 1 ek. cukor
  • 10g friss élesztő
  • 1 db tojás 
  • egész tangzhong
  • 400g liszt
  • kb. 8g só
  • 40g puha zsír vagy vaj
  • szeletelt bacon szalonna
  • reszelt sajt 
 

Elkészítés:

Először a tangzhong-ot készítjük el: a lisztet és a tejet folyamatos keverés közben összemelegítjük, röviden összeforraljuk, amíg sima, egynemű, csomómentes, sűrű állagú lesz. Ez mindössze néhány perc. Időnként megkeverve vagy fóliával betakarva félretesszük langyosra hűlni.

A cukrot elkeverjük a langyosra melegített tejjel(én 1,5 dl tejjel indítottam és a dagasztásnál löttyintettem még kicsit hozzá). Hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni.

A tojást kissé felverjük és a felét beleöntjük az élesztős tejbe, a másik felét félretesszük. Majd hozzákeverjük a tangzhong-ot és hozzáadjuk a lisztet, a sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé adjuk csak hozzá a zsiradékot és puha, viszonylag lágyabb, de még nem ragadós tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, itt korrigálhatjuk még egy kis liszttel vagy tejjel.

Vékonyan kiolajozott tálba tesszük és letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. 

Majd enyhén lisztezett munkalapon kb. fél cm vékony téglalap alakúra kinyújtjuk a tésztát. Hosszában kb. 1,5 cm vékony csíkokra vágjuk, annyi csíkra, amennyi szelet bacon van. Nekem 14 volt, a tésztát viszont 16-ra sikerült vágnom, így maradt 2 csík “üresen”, azokra csak sajtot szórtam, így lett 2 sima sajtos stangli is. 

Majd megkenjük a tésztacsíkokat a félretett felvert tojással és minden csíkra rárakjuk a vékonyra szeletelt bacon szalonnát.
Két végén megfogva ellenkező irányba tekerve megcsavarjuk a csíkokat és mindjárt sütőpapíros tepsire pakoljuk.
Ismét lekenjük a maradék félretett tojással és megszórjuk reszelt sajttal.
 
200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. 
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!