Hozzávalók:
- kb. 150-180g tejföl
- 1 ek. cukor
- 10g élesztő
- 1db tojás sárgája
- 100g reszelt sajt
- 400g liszt
- kb. 8g só
- 100g zsír
- 50g vaj
Tetejére:
- 1db tojás fehérje
- reszelt sajt
Elkészítés:
150g tejfölt meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, az élesztőt és hagyjuk felfutni.
Hozzákeverjük a tojássárgát, majd hozzáadjuk a sajtot, lisztet, sót és a zsiradékot és alaposan összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű tészta legyen. Ha szükséges itt korrigálhatjuk még egy kis tejföllel, ha szükséges(nekem itt még kellett kb. 30g).
Vékonyan belisztezve, letakarva pihentetjük kb. 30 percet.
Majd enyhén lisztezett felületen kb. fél cm vékonyra kinyújtjuk, perec formával kiszaggatjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
Ugyanebből készíthetünk simán kis stanglikat is.
A félretett tojásfehérjével lekenjük, megszórjuk reszelt sajttal
és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: