- 325g liszt
- 25g darált mák
- 200g vaj
- 100g cukor
- csipet só
- 2 db tojás sárgája
- szükség szerint 1 evőkanál tejföl
Töltelék:
Elkészítés:
A lisztet, mákot, sót, cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a hideg vajat és alaposan összemorzsoljuk, hogy teljesen elkeveredjenek az anyagok. Majd hozzáadjuk a tojássárgákat és összegyúrjuk a tésztát. Ha nem akar összeállni 1 evőkanál tejföllel megsegíthetjük. Cipóra gömbölyítjük és fóliába csomagolva kb. 1 órára hűtőbe tesszük.
Vékonyan lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapíros tepsire rakosgatjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.
Ha teljesen kihűltek, kettesével egy kevés citromkrémmel összeragasztjuk.
Végül porcukorral meghintve kínáljuk.
Ebből a mennyiségből 40db 6cm átmérőjű karikát szaggattam ki, így 20db linzer lett belőle.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: