Betty hobbi konyhája

Rozskovászos fehér DNK – avagy a Dagasztás Nélküli Kenyér

Hozzávalók:

100g kovász (itt tk. rozsliszttel etetett)
3,5dl víz
450g kenyérliszt
10g só

Elkészítés:
A kovászt simára keverjük a vízzel, majd hozzászitáljuk a lisztet, + egy kis sót és fakanállal lazán összekeverjük,
 
és letakarva a konyhapulton hagyjuk 10-12 órát.
 
Reggel rálisztezünk, hogy a táltól elváljon
 
és meg a tálban kihúzkodva meghajtogatjuk, és 1 órát még állni hagyjuk,
majd a sütőedényt berakjuk a hideg sütőbe, bekapcsoljuk max-ra, ami nálam kb. 230-240 fok (nincs ráírva).
Amikor forró a sütő, az edényt óvatosan kivesszük, tetejét leemeljük, a kenyeret beleborítjuk, tetejét ráillesztjük és 30 percig így sütjük, majd a tetejét levéve 200 fokon további 20 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
 
 Ez fehér kovásszal és kenyérliszttel:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!