Betty hobbi konyhája

Kovászos kakaós kiflik

Hozzávalók (32db-hoz):
Tésztához:
kb. 2,5dl langyos tej
60g cukor
1db tojás
500g liszt
csipet só
60g olvasztott vaj
 
Töltelék:
kb. 20g olvasztott vaj
cukrozatlan kakaópor
porcukor
 
Elkészítés:
A langyos tejben alaposan kikeverjük a kimért kovászt, úgy hogy teljesen feloldódjon benne, majd hozzákeverjük a cukrot, aztán a többi hozzávalót, úgy hogy egy elég lágy, de nem ragacsos állagot kapjunk. Pici liszttel korrigálhatunk, ha igényli még a tészta, de átgyúrásnál formázásnál is ajánlott lisztezni, így nekem az pont elég volt, hogy lágy maradjon a tészta, de még ne is ragadjon.
Vékonyan belisztezve letakarjuk és hagyjuk kb. a duplájára kelni.
Ha megkelt, lisztezett felületen 4 egyforma részre vágjuk. A darabokat egyenként gombóccá formázzuk és hagyjuk kb. 15 percet pihenni.
Egy gombócot kinyújtunk vékony kör alakúra, megkenjük olvasztott vajjal és megszitáljuk a kakaóporral, majd a porcukorral. Végül egy másik gombócot kinyújtunk kb. ugyanakkorára és beborítjuk vele az első már cukros-kakaós tésztát. Picit nyújtunk még rajta, és egy éles késsel vagy pizzavágóval 16 cikkre osztjuk. A cikkeket kintről befelé feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk. 
A másik 2 gombóc tésztával ugyanígy járunk el. 
Ismét hagyjuk kelni, pihenni legalább amíg a másfélszeresére nagyobbodnak.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.
Még forrón megszórjuk porcukorral.
 
Kiegészítés:
Későbbi tapasztalatok alapján sokkal jobb, lazább, könnyebb lesz a tészta, ha öregtésztát is teszünk bele.
Ebben az esetben 100g kovászolt kovászt és 100g kovászos öregtésztát használnék.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!