200g kovászolt kovász
2,5dl langyos víz
500g kenyérliszt
2 ek. olaj
10g só
Elkészítés:
A kovászt én itt alakor/ősbúza liszttel etettem a kovászolt kovásznál leírtak alapján.

Majd langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, aztán adjuk hozzá a lisztet, az olajat, csak utoljára a sót.
A kovászt én itt alakor/ősbúza liszttel etettem a kovászolt kovásznál leírtak alapján.

Majd langyos vízzel jól kikeverjük a kimért kovászt, aztán adjuk hozzá a lisztet, az olajat, csak utoljára a sót.
Jól összedolgozzuk, majd belisztezve letakarva pihentetjük, amíg kb. duplájára kel.
(én itt most a képen látható német kenyérliszttel készítettem)
Egyszer átgyúrjuk a tésztát és ismét pihentetjük, amíg újra kb. a duplájára kel.
Majd megformázzuk, és sütőpapírral bélelt jénaiba rakjuk, tetejét ráillesztve újra kb. a duplájára kelesztjük, amíg a sütő 220 fokra bemelegszik, amit ekkor kapcsolunk csak be.
Ha forró a sütő, a kenyér tetejét tetszés szerint bevágjuk, hideg vízzel jól lespricceljük, a jénai tetejét is, ízlés szerint megszórhatjuk magokkal is, majd a jénai tetejét ismét rárakva kb. 50-55 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: