Hozzávalók:
2db tojás
125g cukor
1dl tej
1dl olaj
150g liszt
1/2 csomag sütőpor
100g darált mogyoró
kb. 50g egész mogyoró
Tetejére:
tetszés szerint tortabevonó (nálam most ez is mogyoró ízű)
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra bemelegítjük.
Az egész mogyoróból 8-10 szemet félreteszünk díszítésnek, a többit pedig durvára összevágjuk.
A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd további kevergetés közben hozzáöntjük az olajat és a tejet. Végül a száraz hozzávalókat keverjük bele, a sütőporral elkevert lisztet, a darált és az összevágott mogyorót.
A masszát egy vajazott, lisztezett formába öntjük és betoljuk a forró sütőbe. Kb. 40 perc alatt átsül, de tűpróbával ajánlatos ellenőrizni.
Ha kihűlt, bevonjuk a felolvasztott tortabevonóval, és a félretett pár szem mogyoróval díszítjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: