Betty hobbi konyhája

Joghurtos sós kifli

Hozzávalók (8db-hoz):
Tésztához:
400g finomliszt
1 evőkanál só
 10g friss élesztő
1 kiskanál cukor
250g natúr joghurt
50g olvasztott vaj
 
Belsejébe:
kb. 25g puha vaj
 
Tetejére:
ízlés szerint: durva só, egész kömény
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk.
Vékonyan belisztezve pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel. Kb. félidőben átgyúrjuk egyszer.
1. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapra vagy szilikonlapra helyezzük és 8 egyforma részre vágjuk.
2. A tésztadarabokat gombóccá formázzuk és kb. 10 percig hagyjuk pihenni.
3.  Minden gombócot egyesével vékonyra kinyújtunk, először kör alakúra, aztán 1 irányba nyújtjuk tovább, hogy ovális formájuk legyen.
Megkenjük a puha vajjal és föltekerjük. (ettől lesz olyan letekerős…)
4. Kissé meghajlítva a kifliket sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra és gőzölős sütő hiányában egy edényben vizet teszünk a sütő aljába.
5. A kifliket lespricceljük hideg vízzel és tetszés szerint megszórhatjuk durva sóval, köménnyel vagy akár magokkal is. De simán is hagyhatjuk, ha úgy tetszik…:)
6. Kb. 25 perc alatt megsütjük, majd rácson hagyjuk kihűlni.
 
Receptötlet: Limara
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!