Nemrégen találtam itt a neten ezt a csodás sajtreceptet, ami annyira fölizgatta a fantáziám, hogy muszáj volt kipróbálnom. És nem csalódtam, nagyon finom lett… 🙂
Ráadásul az elkészítése is egyszerű, ami nem utolsó szempont… 🙂
Ez a sima natúr változat, amit én most készítettem:
Hozzávalók:
1 l tej
500g túró
50g vaj
1db tojás
1 kiskanál szódabikarbóna
só
Elkészítés:
A túrót elkeverjük a tejben és összemelegítjük. Amikor elkezdene forrni, levesszük a tűzről és egy sűrű szitán/szűrön lecsöpögtetjük.
Ha már langyosra hűlt, felolvasztjuk egy edényben a vajat és hozzáadjuk a lecsöpögtetett túrót, a tojást, a sót és a szódabikarbónat.
Közepes tűzön melegítjük és folyamatosan keverjük, nehogy leégjen.
Láthatjuk, hogy lassanként elolvadnak a túrórögök és addig kevergetjük amíg egy igen sűrű massza lesz belőle túródarabok nélkül.
Akkor levesszük a tűzről és fóliával bélelt formába töltjük és jól lehűtjük.
TIPP: Ízlés szerint ízesíthetjük még amikor levesszük a tűzről snidlinggel, fokhagymával, zöldfűszerekkel….stb.
Így néz ki snidlinggel:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: