Hozzávalók:
Tészta:
600 g liszt
1 evőkanál só
1 evőkanál cukor
25 g friss élesztő
kb. 2,5-3dl tej
100 g puha vaj
1 db tojás
Töltelék:
10 db virsli
10 szelet sajt
Tetejére:
1 db tojás
szezámmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, majd letakarva pihentetjük kb. 30-45 percig, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, 10 egyenlő részre vágjuk és kis gombócokat formázunk belőlük.
Majd ezeket egyenként kinyújtjuk vékony kör alakúra, egy picit nagyobbra, mint amekkora a virsli.
A kör-tészta mindkét oldalán 5 db vágást ejtünk kb. 3-4 cm mélyen úgy, hogy a közepe, ahol a virsli lesz egyben maradjon:
Körbetekerjük a virslit a sajttal és a tészta közepére fektetjük:
Majd a bevágott darabokat váltakozva egyik oldal-másik oldalról egymás után a sajtos virslire hajtogatjuk:
Ilyen lesz, ha végig behajtogattuk:
Majd egy sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a kifliket és ismét pihenni hagyjuk kb. 30 percet.
Ezután egy felvert tojással lekenjük őket, és szezámmagal megszórjuk a tetejüket.
Végül 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük.
TIPP: Ízlés szerint rakhatunk a virsli alá a tésztára egy vékony csíkban ketchupot vagy mustárt is… 🙂
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Szia Csilla,
örülök, hogy Nektek is bevált, egészségetekre! 🙂
(jó újra látni)
Üdv. Betty
Szia Betty megsutottem ma isteni finom lettAz unokaim imadtak
Judit, nagyon örülök, hogy bevált a recept. Gyere máskor is, jó nézelödést, jó sütögetést! Üdv. Betty
Szia Betty drága! Köszönöm a receptet,nagyon jól sikerült,máskor is jövök hozzád :)Üdvözlettel : Judit