Hozzávalók:
Tésztához:
3db tojás
60g cukor
100g liszt
1 kiskanál sütőpor
Almás krémhez:
5dl almalé
2 csomag vanília pudingpor
1 üveg(700-750ml) almapüré
Mascarponekrémhez:
250g mascarpone
100g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb
5dl habtejszín
1 csomag habfixáló
Elkészítés:
A Tésztához: a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra keverjük, majd beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet, végül lazán beleforgatjuk a tojáshabot. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. Előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk.
Az Almakrémhez: az almalét felforraljuk, a pudingport hozzákeverjük, még 1-szer felforraljuk, majd hűlni hagyjuk. Az almapürét hozzáadjuk és gyakori kevergetés mellett szintén kihűtjük.
A tortaformába a piskótára öntjük az almakrémet, elsimítjuk rajta és hűtőbe rakjuk min. 3 órára.
A Mascarponekrémhez: a cukrot a mascarponeval összekeverjük. A tejszínt kemény habbá verjük a fixálóval, majd lazán a krémbe forgatjuk. A masszát a tortára simítjuk. 1 éjszakára hagyjuk a hűtőben fogyasztás előtt.
Tetejét díszíthetjük szitált kakaóporral, tejszínhabbal, almadarabkákkal ízlés szerint.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: