Hozzávalók:
- 1 ek. kovász (kb. 50g)
- 250g túró (soványabb, krémesebb fajta)
- 250g liszt (bátran variálhatjuk, nálam van benne tk. tönköly és fehér tönköly)
- 125g olvasztott vaj
- 10g só
Tetejére:
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk, hogy teljesen sima, közepesen kemény, de még jól kezelhető tésztát kapjunk. (Nekem nagyon krémes volt a túró, így pont tökéletes lett mindjárt az állaga… De ha túl kemény lenne, egy kis tejföllel korrigálhatjuk)
Egy tálba rakjuk a tésztát, letakarva pihentetjük néhány órát (akár egy éjszakát is hagyhatjuk-csak még jobb lesz😉).
Majd enyhén lisztezett felületen vékonyra kinyújtjuk. Itt célszerű mindjárt sütőpapírral bélelt tepsibe tenni. Tetejét lekenjük egy kissé felvert tojással és megszórjuk reszelt sajttal. Majd tetszés szerinti nagyságú csíkokat/stanglikat vágunk egy pizzavágóval. Végül kicsit széthúzzuk egymástól a csíkokat, nem kell nagy távolság, nem nőnek olyan nagyot…
180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
Köszönöm az ötletet Szabó Kingának!! 🙂
Ők is elkészítették:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: