Hozzávalók:
- 1,5dl tej
- 100g cukor (nálam nyírfacukor)
- 100g vaj
- 30g cukrozatlan kakaópor
- pici rum vagy aroma
- 50g mogyorókrém
- 100g egész háztartási keksz
- 250g darált háztartási keksz
Elkészítés:
Az egész kekszet összetördeljük.
A tejet felforraljuk a cukorral, belekeverjük a vajat.
Ha teljesen elolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, majd a mogyorókrémet.
Végül beleforgatjuk a kekszeket és egy fél órára félretesszük, hagyjuk hűlni és megszívni magát.
Majd alufóliára tesszük és becsomagoljuk a fólia két végét összetekerve és hengerre formázzuk. Néhány órára, de legjobb egy éjjelre hűtőbe tenni.
Tetszés szerint megszórhatjuk vagy hempergethetjük porcukorban és szeletelve kínáljuk.
Receptötlet: Nyammm a konyhában
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: