Betty hobbi konyhája

Csokiszalámi – Sütés nélkül

Hozzávalók:

  • 1,5dl tej
  • 100g cukor (nálam nyírfacukor)
  • 100g vaj
  • 30g cukrozatlan kakaópor
  • pici rum vagy aroma
  • 50g mogyorókrém
  • 100g egész háztartási keksz
  • 250g darált háztartási keksz

Elkészítés:

Az egész kekszet összetördeljük.

A tejet felforraljuk a cukorral, belekeverjük a vajat.

Ha teljesen elolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, majd a mogyorókrémet.

Végül beleforgatjuk a kekszeket és egy fél órára félretesszük, hagyjuk hűlni és megszívni magát. 

Majd alufóliára tesszük és becsomagoljuk a fólia két végét összetekerve és hengerre formázzuk. Néhány órára, de legjobb egy éjjelre hűtőbe tenni. 

Tetszés szerint megszórhatjuk vagy hempergethetjük porcukorban és szeletelve kínáljuk.

Receptötlet: Nyammm a konyhában

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!