Betty hobbi konyhája

Túrós császármorzsa

Hozzávalók:

  • 500g túró
  • 4db tojás
  • 3 ek. tejföl
  • cukor ízlés szerint
  • csipet só
  • 100g liszt
  • ízlés szerint mazsola
  • kevés vaj a sütéshez

Elkészítés:

A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük.

A túrót, a tejfölt, tojássárgát összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, beleöntjük a masszát. (De ne legyen kb. 1cm-nél magasabb, mert nem sül át rendesen!!! Ebben az esetben vagy süssük nagyobb edényben, vagy süssük 2-szerre ill. többszörre elosztva, ha nagyobb mennyiségben kevertük be!)

Mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd ízlés szerint eldarabolhatjuk még a serpenyőben is, vagy akár a tányéron is. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint lekvárt is kínálhatunk hozzá. 

Recept forrása: Topfenschmarrn

Ugyanez máskor:

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   
Címkék:

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!