Hozzávalók:
- 500g túró
- 4db tojás
- 3 ek. tejföl
- cukor ízlés szerint
- csipet só
- 100g liszt
- ízlés szerint mazsola
- kevés vaj a sütéshez
Elkészítés:
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá felverjük.
A túrót, a tejfölt, tojássárgát összekeverjük a cukorral, aztán belekeverjük a lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot. Egy serpenyőben vajat olvasztunk, beleöntjük a masszát. (De ne legyen kb. 1cm-nél magasabb, mert nem sül át rendesen!!! Ebben az esetben vagy süssük nagyobb edényben, vagy süssük 2-szerre ill. többszörre elosztva, ha nagyobb mennyiségben kevertük be!)
Mindkét oldalát süssük aranybarnára, majd ízlés szerint eldarabolhatjuk még a serpenyőben is, vagy akár a tányéron is. Porcukorral meghintve tálaljuk. Ízlés szerint lekvárt is kínálhatunk hozzá.
Recept forrása: Topfenschmarrn
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: