Betty hobbi konyhája

Puha csokis és mazsolás zsemlék

Hozzávalók:

  • kb. 3,5dl tej
  • 100g cukor
  • 20g friss élesztő
  • 2db tojás sárgája
  • 600g liszt
  • 1db vaníliarúd kikapart magja
  • csipet só
  • 60g puha vaj
  • 100g csokicsepp(sütésálló!) / vagy mazsola(amit beáztatunk előtte egy kevés rummal vagy aromával ízesített tejben) 

Tetejére:

  • 1db tojás

Elkészítés:

~ A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliát, aztán a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot és puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk még. Legvégén adjuk csak hozzá a csokit vagy a mazsolát, amit néhány mozdulattal belekeverünk, csak annyira hogy nagyjából mindenhol el legyen osztva az egész tésztában. 

~ Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.

~ Enyhén lisztezett felületen 12-16 egyforma darabba vágjuk, gombócokat formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire pakoljuk., majd letakarva pihentetjük kb. 30-60 percet.

~ Végül lekenjük egy kissé felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.

Ugyanez máskor:

 

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!