Hozzávalók:
- kb. 3,5dl tej
- 100g cukor
- 20g friss élesztő
- 2db tojás sárgája
- 600g liszt
- 1db vaníliarúd kikapart magja
- csipet só
- 60g puha vaj
- 100g csokicsepp(sütésálló!) / vagy mazsola(amit beáztatunk előtte egy kevés rummal vagy aromával ízesített tejben)
Tetejére:
- 1db tojás
Elkészítés:
~ A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliát, aztán a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott zsiradékot és puhább, közepesen lágyabb tésztát dagasztunk belőle. Ha szükséges, kis tejjel vagy liszttel korrigálhatjuk még. Legvégén adjuk csak hozzá a csokit vagy a mazsolát, amit néhány mozdulattal belekeverünk, csak annyira hogy nagyjából mindenhol el legyen osztva az egész tésztában.
~ Belisztezve, letakarva pihentetjük, amíg kb. a duplájára kel.
~ Enyhén lisztezett felületen 12-16 egyforma darabba vágjuk, gombócokat formázunk belőlük és sütőpapíros tepsire pakoljuk., majd letakarva pihentetjük kb. 30-60 percet.
~ Végül lekenjük egy kissé felvert tojással és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt megsütjük. Rácson hagyjuk kihűlni.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: