Hozzávalók:
300g liszt
1/2 kiskanál sütőpor
100g cukor
1 csomag vaníliás cukor
1db tojás
1db tojássárga
170g vaj
kb. 2 evőkanál kakaópor(cukrozatlan!)
Töltelék:
150g sózott földimogyoró
1db tojásfehérje
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a kakaó kivételével simára összegyúrjuk.
Elfelezzük, és az egyikbe beledolgozzuk a kakaóport, majd mindkettőt (külön) alufóliába csomagolva hűtőbe rakjuk kb. 30 percre.
A sós mogyorót durvára felvágjuk.
A kakaós tésztát vékonyra, kb. 30x30cm-re kinyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével és a mogyoró felét elosztjuk rajta, úgy hogy az egyik oldalán kb. 2 ujjnyi szélességben üresen hagyjuk.
A világos tésztát is kinyújtjuk kb. ugyanakkorára, majd a mogyorós sötét tésztára helyezzük és óvatosan finoman benyomkodjuk egy kicsit.
A világos tésztát is lekenjük először a tojásfehérjével és a maradék mogyorót elosztjuk ugyanúgy az egyik oldalon kb. 2 ujjnyit üresen hagyva.
Az üresen hagyott résznél elkezdve feltekerjük a tésztát.
Folpackba csomagolva hűtőbe rakjuk 1-2 órára( vagy 30 perc a fagyasztóban is elég).
Majd kb. 0,5cm vékony szeletekre felvágjuk,
és sütőpapíros tepsire fektetjük
180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük.
Hagyhatjuk a sütőpapíron is kihűlni, vagy rácsra is rakhatjuk.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: