Betty hobbi konyhája

Csokis mogyorós perec

Hozzávalók:

  • 400g liszt
  • 30g kakaópor (cukrozatlan!)
  • 125g cukor (aki édesszájú nyugodtan tehet többet, mert ennyivel nem olyan édes… viszont a tejcsokis bevonó kompenzálja a kevésbé édes kekszet, így nekünk(!) pont elég édes. Ha étcsokival vonjuk be, ízlés szerint elbírhat még egy keveset… 😉)
  • 100g darált földimogyoró
  • 1db tojás
  • 200g vaj

Tetejére:

  • csoki
  • ízlés szerint durvára vágott mogyoró (elhagyható)

Elkészítés:

Először összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tojást, a szobahőmérsékletű vajat és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. 0,5cm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Amíg hűlnek előkészítjük a bevonáshoz a csokit. Használhatunk kész bolti (dobozos) bevonócsokit is, amit csak meg kell melegíteni vagy vízgőznél vagy mikróban… Vagy olvaszthatunk vízgőz felett rendes csokit is 1-2 kanál olajjal vagy vajjal összekeverve.

Ha kihűltek a perecek, egyesével megmártjuk a csokiban és rácson hagyjuk teljesen megszáradni.

TIPP: Ízlés szerint megszórhatjuk a frissen megmártott pereceket egy kis durvára vágott mogyoróval… nagyon nagyon finom lesz tőle… 

Receptötlet: Nosalty

"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!