Hozzávalók:
- 400g liszt
- 30g kakaópor (cukrozatlan!)
- 125g cukor (aki édesszájú nyugodtan tehet többet, mert ennyivel nem olyan édes… viszont a tejcsokis bevonó kompenzálja a kevésbé édes kekszet, így nekünk(!) pont elég édes. Ha étcsokival vonjuk be, ízlés szerint elbírhat még egy keveset… 😉)
- 100g darált földimogyoró
- 1db tojás
- 200g vaj
Tetejére:
- csoki
- ízlés szerint durvára vágott mogyoró (elhagyható)
Elkészítés:
Először összekeverjük a száraz hozzávalókat. Hozzáadjuk a tojást, a szobahőmérsékletű vajat és alaposan összegyúrjuk. Lisztezett munkalapon kb. 0,5cm vékonyra kinyújtjuk, kiszaggatjuk és mindjárt sütőpapíros tepsire fektetjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.
Amíg hűlnek előkészítjük a bevonáshoz a csokit. Használhatunk kész bolti (dobozos) bevonócsokit is, amit csak meg kell melegíteni vagy vízgőznél vagy mikróban… Vagy olvaszthatunk vízgőz felett rendes csokit is 1-2 kanál olajjal vagy vajjal összekeverve.
Ha kihűltek a perecek, egyesével megmártjuk a csokiban és rácson hagyjuk teljesen megszáradni.
TIPP: Ízlés szerint megszórhatjuk a frissen megmártott pereceket egy kis durvára vágott mogyoróval… nagyon nagyon finom lesz tőle…
Receptötlet: Nosalty
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: