Betty hobbi konyhája

Tökmagos kakaós keksz

 
Hozzávalók:
  • 200g puha vaj
  • 175g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti)
  • 1cs. vaníliás cukor
  • 2db tojássárga
  • 125g sózott pirított apróra darált tökmag
  • 50g kakaópor (cukrozatlan!) 
  • 325g liszt
  • 1 kiskanál szódabikarbóna
  • kb. 1,25dl tej
 
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukrokkal, majd belekeverjük a tojássárgákat. Aztán hozzáadjuk a száraz hozzávalókat. Tovább keverjük, amíg morzsás állagú lesz. Akkor lassanként öntünk hozzá tejet, de mindig csak egy kicsit, és figyeljük a tészta állagát, miután felvette a tejet. 
A tésztának kellemesen puhának, lágyabb felé hajlónak kell lennie.
Ennek megfelelően adagoljuk a szükséges mennyiségű tejet.
Ezt a tésztát használhatjuk a darálóval készült formával is és a kis kézi kekszkinyomóval is egyaránt. Az utóbbinál nagyon fontos, hogy a tésztát közvetlen a hideg tepsire nyomjuk rá. 
 
180 fokra előmelegített sütőben kb. 10-12 perc alatt megsütjük.
 
 
Tetszés szerint megcsokizhatjuk még a tetejét, akár csíkozva, akár belemártva.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak, 
fotónak az  instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
   

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!