Hozzávalók:
- kb. 2-3 db bio citrom (kezeletlen!)
- 100 g cukor (nálam barna cukor)
- 1 cs. vaníliás cukor
- 100 ml citromlé
- 3 db tojás
- 100 g vaj
Elkészítés:
A citromok héját lereszeljük, összekeverjük a cukrokkal. A citromok levét kifacsarjuk, 100 ml-re lesz szükségünk, azt hozzáöntjük az előzőleg bekevert cukorhoz és felforraljuk, majd néhány percre félretesszük, hagyjuk egy kicsit lehűlni.
Közben az egész tojásokat habosra felverjük. Folyamatosan tovább verve lassan hozzácsurgatjuk a cukros, citromos szirupot. Visszaöntjük az egészet az edénybe, amiben előzőleg forraltunk és habverővel folyamatosan keverve lassú tűzön addig főzzük, amíg sűrű, pudingszerű állaga lesz.
A tűzről levéve néhány percet hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott hideg vajat és habverővel, kézi- vagy botmixerrel simára keverjük. Még melegen üvegekbe töltjük és győzzük kivárni, amíg kihűl, hogy fogyaszthassuk.
Tipp: olvastam olyant is, hogy még az elején a cukrot a reszelt citromhéjjal késes aprítóba lehet tenni és ott alaposan összemixelni. Legközelebb kipróbálom, hátha úgy nem lesz ilyen kiérezhető a sok kis citromhéjdarabka a kész krémben.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: