Hozzávalók (4db kb. 25-30cm -vastagságtól függően- ámérőjű pizzához):
200g kovászolt kovász
170g kefír
4dl víz
650g kenyérliszt
30g burgonyapehely
kb. 15-20g só(ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 ek. oregánó
kis olaj a kelesztőtálba
Elkészítés:
A kimért kovászt(nálam most rozskovász) simára keverjük a meglangyosított kefírrel elkevert vízzel.
Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és megdagasztjuk a tésztát.
Ne ijedj meg, elég híg tészta lesz belőle.
Olajos tálba tesszük és egy órát hagyjuk pihenni,
aztán még ott a tálban meghúzkodva meghajtogatjuk.
Majd lisztezett felületen 3-szor meghajtogatjuk 30 perces időközönként.
Az utolsó hajtás után is 30 percet hagyjuk, aztán daraboljuk és kis cipóra formázzuk.
Kb. 10-15 perc után kézzel kilapogatjuk, én NEM(!) nyújtom a sodrófával. Így szépen bent maradnak a buborékok és jó könnyű, levegős lesz a tészta.
Tetszés szerinti feltétekkel megpakoljuk,
én 250 fokra előmelegített sütőkövön sütöttem meg.
Ugyanez máskor:
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: