Betty hobbi konyhája

Bundás alma

Hozzávalók: 2 db tojás  1 evőkanál cukor  1dl tej 100g liszt  csipet só  1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor) kb. 4-5 db alma olaj a sütéshez kevés őrölt fahéjjal elkevert porcukor  Elkészítés: A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet és simára keverjük.  Az almákat meghámozzuk,… Tovább »

Almás pite

  Már elég sok próbálkozáson vagyok túl, a jó almás pite keresése közben, de azt hiszem ez az egyik legjobban sikerült variációm.  A tészta tulajdonképpen egy omlós tészta, hasonlít a kekszek tésztájához.  Így ezzel a töltelékkel tökéletes összhangban van és nagyon ízletes. Nem folyós és nem nagy darabos a töltelék.   Hozzávalók: Tésztához: 500g liszt… Tovább »

Almás fonott kalács

Hozzávalók: Tésztához: 2,5dl habtejszín 1db tojás 400g liszt csipet só 50g cukor 15g friss élesztő   Töltelékhez: 5db közepes méretű alma cukor fahéj   Tetejére: 1db tojás cukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Lehet kézzel, kenyérsütőgéppel vagy konyhai robotgéppel is. Majd letakarva pihentetjük amíg kb. a duplájára kel. Félidőben átgyúrjuk egyszer. Közben az almákat… Tovább »

Kifordított almás süti

Hozzávalók: Tészta: 120 g puha vaj csipet só 120 g barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 1 dl tej 180 g liszt 1/2 csomag sütőpor 60 g őrölt mandula   Töltelék: kb. 600g alma 2 evőkanál citromlé   Tetejére (karamell-cukor): 50 g vaj 150 g cukor   Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük,… Tovább »

Omlós almás pite

Hozzávalók: Tészta: 450g liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2db tojás 1 csomag vaníliás cukor 150-200g porcukor (ízlés szerint édesíthető, ki milyen édesen szereti) 2 evőkanál tejföl 250g puha vaj (NEM olvasztott!)   Töltelék: 1kg alma cukor ízlés szerint kb. 1 evőkanál fahéj 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál olaj   2 evőkanál kekszmorzsa Elkészítés:… Tovább »

Almás Mascarpone-krémes torta

Hozzávalók: Tésztához: 3db tojás 60g cukor 100g liszt 1 kiskanál sütőpor   Almás krémhez: 5dl almalé 2 csomag vanília pudingpor 1 üveg(700-750ml) almapüré   Mascarponekrémhez: 250g mascarpone 100g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb 5dl habtejszín 1 csomag habfixáló Elkészítés: A Tésztához: a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra… Tovább »

Almás Muffin

Hozzávalók:  kb. 150g alma (kb. 2 db mérettől függően) 130g teljes kiőrlésű liszt 130g finomliszt 1/2 csomag sütőpor 1 kiskanál szódabikarbóna 1 kiskanál fahéj 1db tojás 1 csomag vaníliás cukor 100g cukor 0,5 dl étolaj 2 dl író Elkészítés: A tojást jól kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az olajat és az írót. Ezután lassanként… Tovább »

Almatorta omlós tésztából

Hozzávalók:  Tésztához: 200g liszt 1 kiskanál sütőpor 100g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 120g vaj 1db tojás   Töltelékhez: kb. 5-6db közepes méretű alma ízlés szerinti mennyiségű fahéj és cukor   Tetejére: 1 db tojássárga a megkenéshez   Elkészítés:  A tészta hozzávalóit lehetőleg gyorsan összedolgozzuk, fóliába tesszük, és kb. 1/2 órára a hűtőbe rakjuk.  Közben… Tovább »

Almatorta

Hozzávalók (24cm-es formához): Tésztához: 400g liszt 1 db tojás 150g vaj/margarin 1/2 csomag sütőpor 1 dl tej 1 csipet só 100g cukor   Töltelékhez:kb. 1 kg savanykás alma kb. 3 evőkanál fahéjjal elkevert cukor (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is) 100g mazsola(elhagyható)   Tetejére:1db tojás Elkészítés: A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást,… Tovább »

Almás tejfölös kocka

Hozzávalók: Tésztához: 2dl langyos tej 100g cukor 1/2 kocka élesztő 50g vaj/margarin 380g liszt 1 kiskanál só   Töltelékhez: 1,5kg savanykás alma 1db citrom kifacsart leve kb. 100g cukor 1 kiskanál fahéj 50g mazsola 3db tojás 4dl tejföl   Elkészítés: A langyos tejben elkeverünk 1 kiskanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt, langyos helyen kelesztjük kb. 10-15… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!