Betty hobbi konyhája

Hólabda

Hozzávalók: Tésztához: 8db tojás csipet só 8 ek. forró víz 200g cukor (az eredeti receptben 250g van írva, de nekünk elég édes volt így is az egyéb hozzávalókkal együtt..) 250g liszt 1/2 csomag sütőpor 2ek. cukrozatlan kakaópor Krémhez: 100g liszt 5dl tej 200g vaj 150g porcukor Tetejére: 3 ek. víz 3 ek. kakaópor 2 ek…. Tovább »

Mézes keksz (hasonló mint a Mese keksz)

Ezt a fantasztikus kekszet ildi KOKKI oldalán láttam, és rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell… 🙂 Egyrészt a keksz miatt, másrészt pedig a mintázata is nagyon megfogott. (Ilyen nyomdázót az Amazon-on _is_ lehet rendelni, ott moon cake néven lehet megtalálni) Nagyon nagyon finom, ropogós és ízletes, nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint a… Tovább »

Csokis mogyorós perec

Hozzávalók: 400g liszt 30g kakaópor (cukrozatlan!) 125g cukor (aki édesszájú nyugodtan tehet többet, mert ennyivel nem olyan édes… viszont a tejcsokis bevonó kompenzálja a kevésbé édes kekszet, így nekünk(!) pont elég édes. Ha étcsokival vonjuk be, ízlés szerint elbírhat még egy keveset… 😉) 100g darált földimogyoró 1db tojás 200g vaj Tetejére: csoki ízlés szerint durvára… Tovább »

Hatlapos

Hozzávalók: Tészta: 500g liszt 100g zsír (esetleg vaj) 100g porcukor csipet só 1 csomag szalalkáli vagy sütőpor (vagy 1 kiskanál szódabikarbóna) 2dl tej Krém: 1 liter tej 300g cukor 100g liszt 50g kakaópor 50g vaj Tetejére: kb. 30g olvasztott vaj porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. 6 egyforma részre daraboljuk, zsemlét gömbölyítünk belőlük. Majd… Tovább »

Puha csokis és mazsolás zsemlék

Hozzávalók: kb. 3,5dl tej 100g cukor 20g friss élesztő 2db tojás sárgája 600g liszt 1db vaníliarúd kikapart magja csipet só 60g puha vaj 100g csokicsepp(sütésálló!) / vagy mazsola(amit beáztatunk előtte egy kevés rummal vagy aromával ízesített tejben)  Tetejére: 1db tojás Elkészítés: ~ A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük… Tovább »

Panettone természetes kovásszal

Ezt csodás receptet Szikszai Krisztina, egy Olaszországban élő sütögető kollegina osztotta meg a FB-on a vadkovászos csoportban, amit itt ezúton is nagyon köszönök neki!  A panettone egy olasz(Milánói) sütemény, amit ott tradicionálisan a karácsonyi időszakban sütnek és fogyasztanak. Az igazi tradicionális receptekben búzakovásszal készül, ahonnan a tipikus aromáját is kapja a tészta a hosszú érlelési… Tovább »

Csokiszalámi – Sütés nélkül

Hozzávalók: 1,5dl tej 100g cukor (nálam nyírfacukor) 100g vaj 30g cukrozatlan kakaópor pici rum vagy aroma 50g mogyorókrém 100g egész háztartási keksz 250g darált háztartási keksz Elkészítés: Az egész kekszet összetördeljük. A tejet felforraljuk a cukorral, belekeverjük a vajat. Ha teljesen elolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, majd a mogyorókrémet. Végül beleforgatjuk a kekszeket… Tovább »

Csokis zsemle

Hozzávalók: 100g kovászos öregtészta 250ml tejszín 80g barna cukor 10g élesztő 2db tojássárga 1db vaníliarúd kikapart magja 450g liszt csipet só 40g olvasztott vaj 100g csoki lencse Tetejére: 1db tojás   Elkészítés: ~ Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejszínben, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani…. Tovább »

Zserbó

Hozzávalók: Tésztához: 1dl tej 40g cukor 15g friss élesztő 2g sütőpor 400g liszt 200g vaj 2db tojássárga csipet só   Töltelékhez: kb. 300g lekvár (ízlés szerinti ízben) kb. 300g darált dió/mogyoró/mandula ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverve   Tetejére: 200g tortabevonó csoki50g vaj Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva kb. fél órát a… Tovább »

Kovászos nutellás hópehely

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl tej 2db tojás 1db tojássárga 100g cukor (2 cs. vaníliás cukorral együtt) 500g liszt csipet só 50g olvasztott vaj   Töltelék: kb. 200g nutella   Megkenéshez: kevés tej Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos tejben. Majd hozzákeverjük a tojásokat, cukrokat, sót, és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!