Betty hobbi konyhája

Joghurtos sajtos kiflik

Hozzávalók: 200g natúr joghurt kb. 180-200g víz 20g cukor 15g friss élesztő 600g liszt (nálam most felesben sima finomliszt és kenyérliszt) kb. 10-15g só 60g puha vaj Tetejére: kevés tej reszelt sajt Elkészítés: A joghurtot a vízzel elkeverjük, langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk néhány percet, amíg az élesztő beindul. Hozzáadjuk a… Tovább »

Puha csokis és mazsolás zsemlék

Hozzávalók: kb. 3,5dl tej 100g cukor 20g friss élesztő 2db tojás sárgája 600g liszt 1db vaníliarúd kikapart magja csipet só 60g puha vaj 100g csokicsepp(sütésálló!) / vagy mazsola(amit beáztatunk előtte egy kevés rummal vagy aromával ízesített tejben)  Tetejére: 1db tojás Elkészítés: ~ A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük… Tovább »

Virslis hajó

Hozzávalók (12db-hoz): 100g aludttej (vagy író, savó, kefír, tejföl, natúr joghurt…) 100g tej kb. 1,5dl víz 40g cukor 20g friss élesztő 1db tojás 600g liszt (nálam most fehér tönköly és durum keverve) 50g burgonyaliszt vagy pehely 10g zabpehelyliszt vagy zabkorpa kb. 10-15g só 50g olvasztott vaj Töltelék: 6db virsli (én feleztem, de természetesen lehet egészben… Tovább »

Sómázas kiflik

Hozzávalók(12db-hoz): 3dl langyos tej 1ek. méz 10g friss élesztő 130g natúr joghurt 600g liszt (nálam 200-200-200 rétes-, durum- és kenyérliszt; de lehet 200-400 rétes- és kenyér- vagy sima liszt is, ill. ízlés szerint variálhatjuk) kb. 10-15g só ízlés szerint 30g olvasztott vaj Tetejére: 1 ek. só 2 ek. liszt víz Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük… Tovább »

Pihe puha zsemle

Ezt a receptet a Facebook-on láttam meg a lenti videón. Már elsőre lenyűgözött az a puha foszlósság, amit a videón is látni lehet… és valóban olyan! Rendszeresen készítem, nagyon szeretjük… 😉 Csupán kisebb változtatások történtek az én verziómban… 😉 Dupláztam a mennyiséget, 1 tojással és kevesebb vajjal készítem. Hozzávalók: 240g víz 1cs. porélesztő 40g cukor 10g… Tovább »

Túrós krumplis kelt tészta töltött péksüteményekhez

Tulajdonképpen  ez is részben a véletlen szüleménye, ill. a helyzet adta megoldás lett… ugyanis készültem a virslis kiflit megsütni, persze a szokásos módon, aztán láttam, hogy van egy túró még a hűtőben, amit sürgősen el kell használni… ráadásul a rakott krumplinak főtt burgonyából is maradt egy kicsi. Tudván, hogy ezek még csak úgy magukban  is… Tovább »

Zserbó

Hozzávalók: Tésztához: 1dl tej 40g cukor 15g friss élesztő 2g sütőpor 400g liszt 200g vaj 2db tojássárga csipet só   Töltelékhez: kb. 300g lekvár (ízlés szerinti ízben) kb. 300g darált dió/mogyoró/mandula ízlés szerinti mennyiségű cukorral kikeverve   Tetejére: 200g tortabevonó csoki50g vaj Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, majd folpackba csomagolva kb. fél órát a… Tovább »

Joghurtos amarántos kifli

Hozzávalók (8 db-hoz): 300g natúr joghurt 1 kiskanál cukor 20g friss élesztő 500g liszt 20g puffasztott amaránt 10g só 50g olvasztott vaj   Belsejébe: kb. 20g olvasztott vaj   Tetejére: ízlés szerint: durva só és/vagy magvak   Elkészítés: A joghurtot meglangyosítjuk elkeverjük benne a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk egy kissé felfutni. Majd hozzáadjuk a… Tovább »

Hamburgerzsemle öregtésztával

  Hozzávalók (10db zsemléhez): 150g öregtészta 1dl tej 150g joghurt 30g cukor 5g friss élesztő 1db tojás 450g kenyérliszt 9g só 50g olvasztott vaj   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint szezámmag   Elkészítés: Az öregtésztát elkeverjük a langyosra melegített joghurttal elkevert tejjel. Hozzákeverjük a cukrot és az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd belekeverjük a tojást,… Tovább »

Gesztenyés párna – blundel tészta

  Ez volt az első ilyen irányú próbálkozásom, még sosem készítettem ezelőtt ilyen élesztős hajtogatott vajas tésztát… mostanáig. Végül is nem is olyan nehéz, viszont időigényes.  A receptet Farkas Vilmos cukrász oldalán találtam. Hatalmas segítség az elkészítéshez az általa felrakott videó. Ezúton is köszönöm… a receptet és az útmutatót is… 🙂   Hozzávalók(12 db-hoz): 500g… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!