Betty hobbi konyhája

Sajtos tekercs, avagy a Hajtovány

Ez a csodás recept (is) Limara pékségéből származik. Fantasztikus sós péksüti.    Nálam ilyenek lettek: Hozzávalók: Tészta: 200g öregtészta 800g liszt kb. 4,5dl tej 1 evőkanál cukor 40g friss élesztő 2 evőkanál só 1dl olaj   Töltelék: 1db tojás kevés só 200g puha vaj (NEM olvasztott!) 200g reszelt sajt   Tetejére: 1db tojás kb. 50g reszelt… Tovább »

Kakaós / Fahéjas csiga öregtésztával

Hozzávalók: Tészta: 200g öregtészta 300g liszt 100g cukor 2dl tej15g friss élesztő csipet só 2db tojássárga 100g puha vaj   Töltelék: 50g olvasztott vaj cukrozatlan kakaópor őrölt fahéj porcukor   Tetejére: 1 csomag vaníliás cukor kb. 1,5dl tej Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Készíthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is. Majd letakarva hagyjuk pihenni kb…. Tovább »

Sajtos magos kenyér

Hozzávalók: 200g öregtészta 200g liszt 150g tönkölyliszt 50g világos rozsliszt 10g burgonyapehely 1 kiskanál só kb. 1dl víz 1 evőkanál cukor 10g friss élesztő 1,5dl natúr joghurt vagy kefír 50g puha vaj 100g reszelt füstölt sajt 1-1 evőkanál szezám-, napraforgó-, tök- és lenmag Elkészítés: Készíthető kézzel, robotgéppel, kenyérsütőgéppel is. A tészta hozzávalóit a sajt és a… Tovább »

Túrós cipó

Hozzávalók: 200g öregtészta 300g liszt 10g friss élesztö 1 kiskanál cukor 250g túró 40g puha vaj 1 kiskanál só kb. 1 dl víz Elkészítés: Készíthető kézzel, robotgéppel, kenyérsütőgéppel is. A hozzávalókat jól összedolgozzuk, amíg egy rugalmas tésztát kapunk. Letakarva pihentetjük kb. 45 percig ill. amíg kb. a duplájára kel. Ha szépen megkelt, egy lisztezett felületen átgyúrjuk,… Tovább »

Sajtos fehér kenyér

Hozzávalók: 200g öregtészta 400g liszt 10g burgonyapehely 1dl víz 10g friss élesztő 1 evőkanál cukor 1 db tojás 1,5dl kefír vagy natúr joghurt 50g puha vaj 1 kiskanál só 120g reszelt füstölt sajt   Tetejére: 10-20g reszelt sajt (lehet nem füstölt is) Elkészítés: Készíthető kézzel, robotgéppel, kenyérsütőgéppel is. A hozzávalókat a sajt kivételével majdnem teljesen… Tovább »

Korpás búzakenyér

Nemrégen vettem ezt a búzalisztet búzacsírával, amivel ez a kenyér készült. Eddig még nem használtam ezt a fajtát, de meggyőzött, mert jól sikerült és finom kenyér lett belőle… Hozzávalók: 200g öregtészta 100g fehér tönkölyliszt 200g búzaliszt búzacsírával 20g búzakorpa 10g burgonyapehely50g puha vaj 1 kiskanál só 1 kiskanál cukor 10g friss élesztő kb. 1,75dl víz Elkészítés: A… Tovább »

Sokmagvas rozsos korpás kenyér

  Hozzávalók: 200g öregtészta kb. 3dl víz 1 evőkanál cukor 4g friss élesztő 300g kenyérliszt 100g rozsliszt 10g búzakorpa 10g búzacsíra 20g zabpehely 1 kiskanál só 1-1 evőkanál szezám-, len-, napraforgó- és tökmag     Elkészítés: Az öregtésztát elkeverjük a cukorral és a langyos vízzel. Belekeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni.  Aztán hozzáadjuk a liszteket,… Tovább »

Sokmagvas graham kenyér

Ez volt az első kenyerem az új géppel. 🙂 Hát valami csodálatosan ment…Mindent kimértem, bepakoltam az üstbe és indítás… Néhány perc és össze is volt dolgozva a tészta: Hozzávalók: 200g öregtészta 300g kenyérliszt 100g Graham liszt 1 kiskanál só 2 evőkanál burgonyapehely 1 evőkanál cukor 10g élesztő 1dl tej 1,5dl víz 50g puha vaj 1-1… Tovább »

Kukoricás kenyér

Hozzávalók: 200g öregtészta300g liszt 100g kukoricaliszt 10g burgonyapehely 1 kiskanál só 1dl víz 1,5dl író 1 kiskanál cukor 10 g friss élesztő 20g vaj Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, én szokás szerint ezt is a kenyérsütőgép dagasztó programjára bíztam… De amikor összeállt a tészta, mindjárt kikapcsoltam a gépet és benne hagytam amíg a duplájára kelt. Majd… Tovább »

Írós kenyér

Hozzávalók: 200g öregtészta300g liszt 10g élesztő 1 kiskanál cukor 1 kiskanál só 20g vaj 2dl író Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, cipót formázva pihenni hagyjuk amíg kb. a duplájára kel. Átgyúrjuk, ismét 15 percet pihentetjük, majd megformázzuk és letakarva ismét a duplájára kelesztjük. Én 8 literes kacsasütő jénaiban sütöttem, ott kelesztettem ismét kb. a duplájára a tetejét… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!