Betty hobbi konyhája

Bundás alma

Hozzávalók: 2 db tojás  1 evőkanál cukor  1dl tej 100g liszt  csipet só  1 kiskanál szódabikarbóna (vagy sütőpor) kb. 4-5 db alma olaj a sütéshez kevés őrölt fahéjjal elkevert porcukor  Elkészítés: A tojást a cukorral habosra keverjük, hozzáöntjük a tejet, elkeverjük, majd hozzáadjuk a sóval és szódabikarbónával elkevert lisztet és simára keverjük.  Az almákat meghámozzuk,… Tovább »

Szilvás morzsasüti

  Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez): 3db tojás 100g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti, de vigyázat! a tetejére is kerül még porcukor!) 1 csomag vaníliás cukor 100ml olaj 100ml tej 300g liszt 1/2 csomag sütőpor csipet só kb. 600g-800g szilva Morzsa: 100g fehér liszt 100g teljes kiőrlésű liszt 100g barna cukor 100g puha… Tovább »

Meggyes diós lepény

Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez): 3db tojás 100g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti, de vigyázat! a tetejére is kerül még cukor!) 1 csomag vaníliás cukor 125ml olaj 300g liszt 1/2 csomag sütőpor csipet só kb. 1dl tej kb. 500-600g magozott meggy 1 ek. őrölt fahéj ízlés szerint cukorral elkeverve  100g durvára vágott dió … Tovább »

Fahéjas csomó

Hozzávalók: 2,75dl tej 90g cukor 20g friss élesztő  1db tojás  600g liszt csipet só  60g zsír (vagy 90g vaj)  Töltelék: kb. 50g olvasztott vaj 2 ek. őrölt fahéj ízlés szerinti cukorral keverve Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és állni hagyjuk 5-10 percig, amíg felfut. Aztán belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a… Tovább »

Spekulatius

A spekulatius(német nyelvterületen így hívják) alapjában Hollandiából, Belgiumból(speculaas) eredő omlós tésztájú keksz. Míg Németországban inkább tipikus karácsonyi keksz, szülőhazájában egész éven át fogyasztják. A leggyakoribb a fűszeres spekulatius, aminek a kardamom, szegfűszeg és a fahéj adja a jellegzetes ízét. Ezen kívül van még a mandulás spekulatius, ami gyengébben van fűszerezve, a liszt egy része mandulaliszt… Tovább »

Fahéjas vaníliás csigák

Hozzávalók: Tésztához: 250g túró 80g cukor kb. 1dl tej 50g olvasztott vaj / olaj 1db tojás 500g liszt csipet só 1 cs. sütőpor Töltelékhez: 2 cs. vaníliás pudingpor 7dl tej cukor ízlés szerint 1 kiskanál fahéj Elkészítés: Először a pudingot készítjük el, hogy legyen ideje majd közben kihűlni. 6 dl tejet felteszünk melegedni. A pudingport… Tovább »

Kakaós / Fahéjas csiga öregtésztával

Hozzávalók: Tészta: 200g öregtészta 300g liszt 100g cukor 2dl tej15g friss élesztő csipet só 2db tojássárga 100g puha vaj   Töltelék: 50g olvasztott vaj cukrozatlan kakaópor őrölt fahéj porcukor   Tetejére: 1 csomag vaníliás cukor kb. 1,5dl tej Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Készíthetjük kézzel, robotgéppel vagy kenyérsütőgéppel is. Majd letakarva hagyjuk pihenni kb…. Tovább »

Fahéjas kifli

Hozzávalók 16db-hoz: 300g lisztkb.1,5dl tej 15g friss élesztő 35g cukor 30g olvasztott vaj 1db tojás csipet só   Töltelék: kb. 20g olvasztott vaj kb. 1 evőkanál fahéj kb. 3 evőkanál porcukor Tetejére:1db tojás   Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, vagy kenyérsütőgéppel is. Letakarva… Tovább »

Fahéjas csillag

Hozzávalók: 3db tojásfehérje 200g porcukor 250-300g darált dió vagy mandula 1 kiskanál fahéj fél citrom reszelt héja Elkészítés: A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd az átszitált porcukrot kanalanként hozzákeverjük. Ebből a masszából tegyünk félre 4-5 evőkanálnyit! Ezután az összes többi hozzávalót keverjük bele a tojásos-cukros masszába, és gyúrjuk jól össze. A tésztát kb. 0,5cm vékonyra… Tovább »

Kakaós csiga, Fahéjas csiga

Hozzávalók: 500g liszt 3dl langyos tej 100g cukor 25g élesztő 2db tojás 120g vaj/margarin csipet só Töltelékhez: 50g olvasztott vajkb.  100g kakaópor-porcukor keveréke fahéj cukorral kikeverve ízlés szerint   Tetejére:  kb. 1,5dl tej a megkenéshez kis porcukor a tálalásnál   Elkészítés: A tészta hozzávalóiból egy lágyabb tésztát dagasztunk. Letakarva, langyos helyen kelesszük, amíg a duplájára… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!