Betty hobbi konyhája

Kovászos gyúrt tészta tojás nélkül

  Hozzávalók: 100g aktív kovász 2dl víz 350g liszt só   Elkészítés: A kovászt alaposan kikeverjük a vízzel, majd a liszttel, sóval sima tésztává dolgozzuk össze.   Vékonyan belisztezve pihentetjük kb. 30 percet. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, tetszés szerinti formára vágjuk.   Bő forró sós vízben néhány perc alatt puhára főzzük. Majd hideg vízzel leöblítjük.... Tovább »

Csörögefánk / Forgácsfánk

Hozzávalók: 450g liszt csipet só 40g porcukor 6db tojássárga 180g tejföl 80g olvasztott vaj   Sütéshez: olaj Elkészítés: A hozzávalókat egy közepesen kemény tésztává gyúrjuk össze, amikor már nem ragad a deszkához és szép homogén, letakarva pihentetjük kb. 30 percet. Vékonyan belisztezett deszkán kb. 2-3 mm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, derelyevágóval 4-5 cm széles csíkokra vágjuk, majd ferdén… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!