Betty hobbi konyhája

Amarántos joghurtos tönkölyzsemle

Hozzávalók: 200g tk. tönkölyliszt 2,5dl víz 150g kovászos öregtészta 200g natúr joghurt (vagy aludttej, kefír, tejföl…) 6g friss élesztő 400g fehér tönköly 25g burgonyapehely 15g puffasztott amaránt kb. 10-20g só (ízlés szerint) kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel a tészta) Elkészítés: ~ A tk. tönkölylisztet leforrázzuk a vízzel, összekeverjük és folpackkal letakarva 1-2 órát állni… Tovább »

Kolbászos háromszögek és csigák

Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta 2dl író 1dl víz 6g friss élesztő 100g tejföl 600g liszt (variálható – nálam most 200g Graham és 400g fehér tönköly) kb. 10-20g só (ízlés szerint) kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel a tészta)   Töltelék: kb. 2 kanál tejföl ízlés szerint fokhagyma kolbász kukorica (elhagyható) reszelt sajt   Tetejére: 1db… Tovább »

Chia magos tejfölös tönkölyzsemle

Hozzávalók (12db zsemléhez): 150g kovászos öregtészta 3dl író kb. 20-50g víz szükség szerint 6g friss élesztő 120g tejföl 300g tk. tönkölyliszt 300g fehér tönkölyliszt 20g tönkölykorpa 20g burgonyaliszt 40g chia mag 10-20g só (ízlés szerint) kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel a tészta) Elkészítés:   A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval…. Tovább »

Mozzarella-s Graham-tönköly zsemle

Hozzávalók (10db zsemléhez): 150g kovászos öregtészta 2dl író 1dl víz 5g élesztő 45g tejföl 150g graham liszt 300g fehér tönkölyliszt 10g tönkölykorpa kb. 10-12g só 10db mini mozzarella golyó   Elkészítés: A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval elkevert vízzel. Hozzákeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a tejfölt, aztán hozzáadjuk a liszteket, a… Tovább »

Virslis kiflik újragondolva

Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta kb. 2,5dl tej 5g élesztő 1db tojás 500g liszt 20g burgonyapehely kb. 10-15g só 30g zsiradék (lehet vaj is, zsír is, ki melyiket kedveli jobban -nálam kókuszzsír-) Töltelék: sajt virsli ketchup, mustár Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd… Tovább »

Kornspitz

Hozzávalók: kb. 2-2,1dl író vagy aludttej 1dl víz 150g kovászos öregtészta 150g tk. tönkölyliszt 60g túró 5g élesztő 300g fehér tönkölyliszt 10g tönkölykorpa kb. 10-15g só 50g vegyes magkeverék Tetejére: kb. 80g vegyes magkeverék Elkészítés: A meglangyosított vízzel elkevert írót elkeverjük az öregtésztával és a tk. liszttel. Folpackkal letakarva hagyjuk kb. 1 órát. Majd hozzákeverjük… Tovább »

Írós tönkölyzsemle

Hozzávalók: 100g kovászos öregtészta 2dl író 1dl víz 5g élesztő 150g tk. tönkölyliszt 300g fehér tönkölyliszt kb. 10-12g só 30g vaj Elkészítés: A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval elkevert vízzel. Hozzákeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzáadjuk a liszteket, a sót  és elkezdjük dagasztani. A végefelé öntjük csak hozzá az olvasztott vajat… Tovább »

Napraforgómagos sajtos tönkölyzsemlék

  Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta 2dl író 1dl víz 5g élesztő 50g sovány túró (krémesebb fajta) 100g tk. tönkölyliszt kb. 330g fehér tönkölyliszt kb. 10-12g só 30g vaj 30g napraforgómag   Tetejére: kb. 100g reszelt sajt Elkészítés: A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval elkevert vízzel. Hozzákeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzáadjuk… Tovább »

Tökmagos tönkölypárnák

Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta 2dl író 1dl víz 5g élesztő 50g sovány túró (krémesebb fajta) 100g tk. tönkölyliszt kb. 330g fehér tönkölyliszt kb. 10-12g só 30g vaj 30g tökmag   Elkészítés: A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval elkevert vízzel. Hozzákeverjük az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzáadjuk a túrót, a liszteket, a sót… Tovább »

Sajtos rúd

Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta 3dl tej 5g élesztő 25g cukor 1db tojás 250g kenyérliszt 250g finomliszt kb. 10-12g só  50g vaj   Töltelék: kb. 50g vaj kb. 50g reszelt sajt   Tetejére: 1db tojás resz. sajt   Elkészítés: A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített tejjel. Hozzákeverjük a cukrot, majd az élesztőt és hagyjuk felfutni…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!