Betty hobbi konyhája

Csokikrémes csigák tangzhong-gal

Nemrégen készítettem egy kalácsot és a szokásos kakaópor+cukor kombi helyett valami krémesebbet szerettem volna… ezért megpróbáltam azzal a csokikrémmel, amit különben csokimázként a sütik tetejére szoktam készíteni. Mint pl. itt vagy itt.  Annyira jól sikerült, hogy ismételni kellett és itt a blogon is lejegyezni. Minden valószínűséggel folytatás is következni fog különböző formációkban is. Ezen kívül ez a tészta… Tovább »

Gyümölcsös töltött zsemlék

Hozzávalók (10db zsemléhez): Tészta: 80g kovászos öregtészta vagy élesztős öregtészta kb. 2-2,2dl tej 60g cukor  8g friss élesztő 1db tojás sárgája  400g liszt csipet só 40g puha vaj Töltelék: 150g mascarpone  1 csomag vaníliás cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti)  50g lemon curd (citromkrém) kb. 200g vegyes bogyós gyümölcs  Tetejére: 1 db tojás  mandula és/vagy… Tovább »

Fahéjas csomó

Hozzávalók: 2,75dl tej 90g cukor 20g friss élesztő  1db tojás  600g liszt csipet só  60g zsír (vagy 90g vaj)  Töltelék: kb. 50g olvasztott vaj 2 ek. őrölt fahéj ízlés szerinti cukorral keverve Elkészítés: A langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt és állni hagyjuk 5-10 percig, amíg felfut. Aztán belekeverjük a tojást, hozzáadjuk a… Tovább »

Puha csokis és mazsolás zsemlék

Hozzávalók: kb. 3,5dl tej 100g cukor 20g friss élesztő 2db tojás sárgája 600g liszt 1db vaníliarúd kikapart magja csipet só 60g puha vaj 100g csokicsepp(sütésálló!) / vagy mazsola(amit beáztatunk előtte egy kevés rummal vagy aromával ízesített tejben)  Tetejére: 1db tojás Elkészítés: ~ A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük… Tovább »

Panettone természetes kovásszal

Ezt csodás receptet Szikszai Krisztina, egy Olaszországban élő sütögető kollegina osztotta meg a FB-on a vadkovászos csoportban, amit itt ezúton is nagyon köszönök neki!  A panettone egy olasz(Milánói) sütemény, amit ott tradicionálisan a karácsonyi időszakban sütnek és fogyasztanak. Az igazi tradicionális receptekben búzakovásszal készül, ahonnan a tipikus aromáját is kapja a tészta a hosszú érlelési… Tovább »

Kovászos majomkenyér

  Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 1,5dl tej 150g rétesliszt Tészta: egész előtészta 2dl tej 50g barnacukor 1db tojás kb. 450g finomliszt (vagy fehér tönköly, vagy süteményliszt) _érdemes kicsit kevesebbel indítani, és szükség szerint adni még hozzá_ csipet só 50g olvasztott vaj Töltelék: kb. 150g barna cukor 2 kiskanál őrölt fahéj kb. 120-150g  olvasztott vaj   Elkészítés: A… Tovább »

Csokis zsemle

Hozzávalók: 100g kovászos öregtészta 250ml tejszín 80g barna cukor 10g élesztő 2db tojássárga 1db vaníliarúd kikapart magja 450g liszt csipet só 40g olvasztott vaj 100g csoki lencse Tetejére: 1db tojás   Elkészítés: ~ Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejszínben, hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük a lisztet, sót és elkezdjük dagasztani…. Tovább »

Foszlós kakaós kalács természetes(en) kovásszal

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta 250g habtejszín 1 db tojás 1db tojásfehérje kb. 90g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 500g liszt csipet só 20g kakaópor (cukrozatlan!) Tetejére: 1 db tojássárga 1 ek. tej Elkészítés: A meglangyosított tejszínben simára elkeverjük a kovászt és az öregtésztát, majd a tojásokat, és a cukrot. Aztán hozzáadjuk a lisztet és… Tovább »

Kovászos leopárd kalács

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász100g kovászos öregtészta2dl tej2db tojássárga100g porcukor20g vaníliás cukor500g liszt csipet só100g olvasztott vaj kb.3-4ek. kakaópor(cukrozatlan) pici víz fahéj   Tetejére: 1db tojássárga kb. 1ek. tej Elkészítés: A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt és az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már… Tovább »

Kakaós kovászos virágkalács

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl tej 2db tojás 1db tojássárga 100g cukor (2 cs. vaníliás cukorral együtt) 500g liszt csipet só 50g olvasztott zsír   Töltelék: kb. 20g olvasztott vaj kb. 2-3 ek. kakaópor cukor ízlés szerint kevéske fahéj   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!