Betty hobbi konyhája

Csörögefánk / Forgácsfánk természetes kovásszal

Hozzávalók: 100g kovász 200g tejföl 3 db tojás 25g cukor 500g liszt csipet só 25g zsír olaj a sütéshez Elkészítés: A kovászt elkeverjük a tejföllel és a tojással, aztán hozzáadjuk a többi anyagot és alaposan összegyúrjuk. Egy lágyabb, de nem ragadós, puha, selymes tapintású tésztát kell, hogy kapjunk. Ha szükséges itt még korrigálhatjuk egy kis… Tovább »

Kovászos pita

Ehhez a finomsághoz is Edit szuper receptje ihletett. Köszönöm szépen Edit! Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 100g víz 100g liszt Pitatészta: egész előtészta kb. 3,75dl víz 600g liszt (nálam most felesben kenyérliszt és durum simaliszt) kb. 15g só kevés olaj Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 50g-ot, kikeverjük a vízzel, és a lisztet is… Tovább »

Kovászos túrófánk

Ez a kovászos változata ennek az egyszerű de nagyszerű finomságnak. Hozzávalók: Kovászhoz: 50g kovász 100g víz 100g kenyérliszt Tésztához: 150g a kovászból 3db tojás 60g cukor 500g túró (én sovány krémes túrót használtam) 250g liszt csipet só olaj a sütéshez Elkészítés: ~ Az anyakovászból kimérünk 50g-ot, kikeverjük a vízzel, majd belekeverjük a lisztet és letakarva… Tovább »

Kovászos sajtos krumplis pogácsa

Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 100g víz 100g kenyérliszt Pogácsatészta: egész előtészta 150g főtt, összetört burgonya 250g tejföl 1db tojás 600g liszt kb. 15-20g só ízlés szerint 100g puha zsír vagy vaj   kb. 100-150g reszelt sajt (nálam most füstölt – nagyon jó ízt adott neki) Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton)… Tovább »

Panettone természetes kovásszal

Ezt csodás receptet Szikszai Krisztina, egy Olaszországban élő sütögető kollegina osztotta meg a FB-on a vadkovászos csoportban, amit itt ezúton is nagyon köszönök neki!  A panettone egy olasz(Milánói) sütemény, amit ott tradicionálisan a karácsonyi időszakban sütnek és fogyasztanak. Az igazi tradicionális receptekben búzakovásszal készül, ahonnan a tipikus aromáját is kapja a tészta a hosszú érlelési… Tovább »

Kovászos hamburgerzsemle éjjeli hűtős kelesztéssel

Hozzávalók (12db zsemléhez): 200g kovászos öregtészta 100g natúr joghurt 1dl tej 2dl víz 40g barnacukor 1db tojás kb. 600g liszt kb. 15g só 50g olvasztott vaj  Tetejére: 1db tojás ízlés szerint szezám (elhagyható) Elkészítés: Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított joghurttal elkevert tejjel és vízzel. Majd belekeverjük a cukrot és a tojást. Aztán hozzáadjuk a… Tovább »

Kovászos majomkenyér

  Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 1,5dl tej 150g rétesliszt Tészta: egész előtészta 2dl tej 50g barnacukor 1db tojás kb. 450g finomliszt (vagy fehér tönköly, vagy süteményliszt) _érdemes kicsit kevesebbel indítani, és szükség szerint adni még hozzá_ csipet só 50g olvasztott vaj Töltelék: kb. 150g barna cukor 2 kiskanál őrölt fahéj kb. 120-150g  olvasztott vaj   Elkészítés: A… Tovább »

Kovászos kolbászos krumplis pogácsa

  Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is)  2dl víz 200g rétesliszt   Pogácsatészta: egész előtészta 50g tejföl 1db tojás 150g főtt, összetört burgonya 500g liszt kb. 10g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 50g puha vaj vagy zsír   kb. 100g kolbász apróra vágva   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint reszelt sajt… Tovább »

Kovászos túrós sajtos stanglik

Hozzávalók: 1 ek. kovász (kb. 50g) 250g túró (soványabb, krémesebb fajta) 250g liszt (bátran variálhatjuk, nálam van benne tk. tönköly és fehér tönköly) 125g olvasztott vaj 10g só Tetejére: 1 tojás reszelt sajt Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk, hogy teljesen sima, közepesen kemény, de még jól kezelhető tésztát kapjunk. (Nekem nagyon krémes volt a… Tovább »

Foszlós kakaós kalács természetes(en) kovásszal

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta 250g habtejszín 1 db tojás 1db tojásfehérje kb. 90g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 500g liszt csipet só 20g kakaópor (cukrozatlan!) Tetejére: 1 db tojássárga 1 ek. tej Elkészítés: A meglangyosított tejszínben simára elkeverjük a kovászt és az öregtésztát, majd a tojásokat, és a cukrot. Aztán hozzáadjuk a lisztet és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!