Betty hobbi konyhája

Túrós kovászos öregtésztás pogácsa

Hozzávalók: kb. 1,5-2dl langyos tej 100g kovász 100g kovászos öregtészta 250g túró 500g liszt kb. 10-15g só 50g zsír (én itt kókuszzsírt használtam) Tetejére: 1db tojás kb. 100g reszelt sajt Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított tejben. Kezdjünk kevesebb tejjel, a túró nedvességétől függően, dagasztáskor lehet majd beállítani a tészta… Tovább »

Húsvéti kígyórétes természetes(en) kovásszal

Azért húsvéti, mert a maradék húsvéti sonka és a főtt tojás (azért is színes 😉 ) került bele. Természetesen máskor is ugyanúgy készíthető, és más töltelékkel is…. 🙂 Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta 50g kovász 2,5dl tej 1 db tojás 450g kenyérliszt 20g burgonyapehely kb. 10-15g só (ízlés szerint) 50g olvasztott vaj Töltelék: torma sonka főtt… Tovább »

Pihe puha pizzatészta természetes(en) kovásszal

  Hozzávalók (4db kb. 25-30cm -vastagságtól függően- ámérőjű pizzához): 200g kovászolt kovász 170g kefír 4dl víz 650g kenyérliszt 30g burgonyapehely kb. 15-20g só(ízlés szerint lehet több-kevesebb) 1 ek. oregánó   kis olaj a kelesztőtálba Elkészítés: A kimért kovászt(nálam most rozskovász) simára keverjük a meglangyosított kefírrel elkevert vízzel. Aztán hozzáadjuk a többi hozzávalót és megdagasztjuk a tésztát.  Ne ijedj meg,… Tovább »

Kókusztejes csíkos kovászos kalács

Ennek a kalácsnak tulajdonképpen ez a csíkos kalács az alapja.  Sokszor indulok abból a receptből, mert annyira bevált. Nem kell megijedni a kókusztejtől, ill. a mennyiségétől, egyáltalán NEM lesz erős intenzív kókuszízű!!!  400ml van egy dobozban, azért készült ennyivel. Nem akartam felezni vagy harmadolni, mert az a kevéske, ami megmaradna, már túl kevés lenne akármihez…… Tovább »

1 tészta 2 péksüti… természetes(en) kovásszal

1 tészta 2 süti…. Viszont ha a töltelék szempontjából nézzük, akár még több félét is készíthetünk belőle, tölthetjük akár nutellával, pudingkrémmel, fahéjjal, dióval….stb. és akkor a formázásról még nem is beszéltem, hogy azzal mennyit lehet variálni… Az ötletet tulajdonképpen ez a csiga és a bukta adta. Ugyanis a család nem minden tagja kedveli egyformán ezeket, ha… Tovább »

Kovászos leopárd kalács

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász100g kovászos öregtészta2dl tej2db tojássárga100g porcukor20g vaníliás cukor500g liszt csipet só100g olvasztott vaj kb.3-4ek. kakaópor(cukrozatlan) pici víz fahéj   Tetejére: 1db tojássárga kb. 1ek. tej Elkészítés: A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt és az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már… Tovább »

Kovászos húsos hópehely

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 200g kovászos öregtészta kb.1,5-1,8dl tej 2db tojás 500g liszt kb.10-15g só 50g olvasztott vaj   Töltelék: kevés olaj vagy zsiradék egy kisebb fej vöröshagyma fokhagyma kb. 100g szalonna 400g darált hús só, bors 1dl tejföl   kb.2ek. tejföl fokhagyma kb. 100g reszelt sajt   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint magok és/vagy reszelt sajt… Tovább »

Kovászos aranygaluska

Hozzávalók: Előtészta: 150g kovász 3dl tej 150g kenyérliszt 150g finomliszt   Tészta: egész előtészta 2db tojás 80g cukor 300g finomliszt csipet só 60g olvasztott vaj   Töltelék: kb. 150-200 darált dió (én most mandulát használtam) 100g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb) kb. 120-150g olvasztott vaj Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 150g-ot, kikeverjük 3dl langyos… Tovább »

Kovászos mákvirág

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl tej 2db tojás 1db tojássárga 100g cukor (2 cs. vaníliás cukorral együtt) 500g liszt csipet só 50g olvasztott zsír   Töltelék: kb. 200g mák cukor ízlés szerint kb. 1dl tej   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos tejben. Majd hozzákeverjük a… Tovább »

Kakaós kovászos virágkalács

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl tej 2db tojás 1db tojássárga 100g cukor (2 cs. vaníliás cukorral együtt) 500g liszt csipet só 50g olvasztott zsír   Töltelék: kb. 20g olvasztott vaj kb. 2-3 ek. kakaópor cukor ízlés szerint kevéske fahéj   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!