Betty hobbi konyhája

Sokmagvas tejes kovászos tönkölyzsemlék

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta kb. 3dl langyos tej 150g tk. tönkölyliszt 250g fehér tönkölyliszt 20g burgonyapehely kb.10-15g só 50g olvasztott vaj   Tetejére: ízlés szerint magok Elkészítés: A kovászt és az öregtésztát alaposan kikeverjük a langyos tejjel(kezdjük csak 2,5dl-vel!). Hozzákeverjük a liszteket, burgonyapelyhet és a sót. Elkezdjük dagasztani a tésztát. Amikor már szépen összeállt, lassanként… Tovább »

Kovászos hajtovány

  Ennek a hagyományos készítésű finomságnak a kovászos változata ez.   Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta 2,5dl langyos tej 400g finomliszt kb. 10g só 50g olvasztott vaj   Töltelék: ízlés szerint lehet: sajt-vaj keverék,  akár medvehagymával is ízesíthetjük, vagy szalonnakockákkal, vagy tepertőkrémmel… stb.   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint reszelt sajt és/vagy magok Elkészítés: A kovászt és… Tovább »

Kovászos kelt pite

Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász 2dl langyos tej 200g liszt   Pitetészta: egész előtészta 2dl langyos tej 2db tojás 50g puha vaj (nem olvasztott!) 50g cukor (nem lesz túl édes így, ízlés szerint lehet többet is tenni) 200g liszt csipet só   Tetejére: ízlés szerint gyümölcs, én most szeletelt almát tettem rá   Kakaós morzsa: 100g vaj… Tovább »

Kovászos krumplis pogácsa II.

Hozzávalók: Előtészta: 150g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is)  2dl víz vagy krumpli főzőleve 300g főtt, összetört krumpli 200g kenyérliszt   Pogácsatészta: egész előtészta 100g tejföl 2db tojás 800g liszt kb. 20g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 100g puha vaj vagy zsír   Tetejére: 1db tojás reszelt sajt ízlés szerint magok Elkészítés: A hűtőben… Tovább »

Kovászos nutellás kalács

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta 2dl langyos tej 100g cukor 1db tojás 500g finomliszt csipet só 80g olvasztott vaj   Töltelék: nutella   Tetejére: porcukor Elkészítés: A kovászt és az öregtésztát alaposan kikeverjük a langyos tejjel. Hozzákeverjük a cukrot, majd a tojást, aztán a lisztet és a sót. Elkezdjük dagasztani a tésztát. Amikor… Tovább »

Kovászos kakaós csiga éjszakai hűtős kelesztéssel

Ezt a csodás finomságot Heni hozta a FB-on a kenyeres csoportba, és olyan guszta volt, hogy muszáj volt kipróbálnom…. 🙂 Érdemes volt, nagyon finom! Köszi Heni!!! Editnek pedig köszi a tippet, a végén a tejes locsolásról!!!     Hozzávalók: Tésztához: 100g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is)  100g kovászos öregtészta 3dl langyos… Tovább »

Kovászos dagasztás nélküli zabpelyhes zsemle

Hozzávalók: 100g kovász 3,5dl langyos víz 100g zabpehely 350g liszt 20g burgonyapehely kb.10-15g só (ízlés szerint) 1 evőkanál olaj Elkészítés: A hűtőben pihenő kovászból kimérünk 100g-ot és hozzáöntjük a langyos vízet:   Alaposan elkeverjük, úgy hogy a kovász feloldódjon benne:   Hozzáadjuk a zabpelyhet, majd a lisztet, és a burgonyapelyhet: végül a sót és az… Tovább »

Kovászos nutellás hópehely

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl tej 2db tojás 1db tojássárga 100g cukor (2 cs. vaníliás cukorral együtt) 500g liszt csipet só 50g olvasztott vaj   Töltelék: kb. 200g nutella   Megkenéshez: kevés tej Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos tejben. Majd hozzákeverjük a tojásokat, cukrokat, sót, és… Tovább »

Kovászos kürtös kalács

  Ennek a finom kalácsnak a kovászos verziója ez.   Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász 2dl langyos tej 200g liszt   Kalácstészta: egész előtészta 100g kovászos öregtészta 2dl langyos tej 1db tojássárga kb. 120g cukor (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is) kb. 420-450g liszt 80g olvasztott vaj   Tetejére: olvasztott vaj cukor Elkészítés: A hűtőben pihenő… Tovább »

Kovászos csavart sós rudak

Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász 1dl tej 100g kenyérliszt   Tészta: egész előtészta 1dl aludttej1dl víz 100g kovászos öregtészta 400g liszt 10só 50g olvasztott vaj   Tetejére: 1db tojás bacon szalonna reszelt sajt   Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 100g-ot, kikeverjük 1dl tejjel és belekeverjük a lisztet. Folpackkal letakarva konyhapulton hagyjuk 12 órát. Majd… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!