Betty hobbi konyhája

Kovászos hamburgerzsemle

Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász 1dl tej 100g kenyérliszt   Zsemle: egész előtészta 1-1,5dl aludttej 1db tojás 30g cukor 400g liszt kb.10-15g só 50g olvasztott vaj   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 100g-ot, kikeverjük 1dl tejjel és belekeverjük a lisztet. Folpackkal letakarva konyhapulton hagyjuk 12 órát. Majd hozzákeverjük az aludttejet… Tovább »

Kovászos kakaós kalács

Hozzávalók:Tésztához: 100g kovászolt kovász100g kovászos öregtészta2dl tej2db tojássárga100g cukor500g liszt csipet só100g olvasztott vaj   Töltelék: 50g olvasztott vaj 60g kakaópor 120g cukor (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is)   Tetejére: 1db tojássárga 1 ek. tej Elkészítés: A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt, hozzákeverjük az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet… Tovább »

Kovászos csíkos kalács

Hozzávalók:100g kovászolt kovász100g kovászos öregtészta2dl tej2db tojássárga100g porcukor20g vaníliás cukor500g liszt csipet só100g olvasztott vaj30g kakaópor(cukrozatlan) Elkészítés: A meglangyosított tejben simára elkeverjük a kovászt, hozzákeverjük az öregtésztát, majd a tojássárgát, és a cukrokat. Aztán hozzáadjuk a lisztet és a sót, és elkezdjük dagasztani. Amikor már szépen összeállt a tészta, akkor csurgatjuk csak hozzá lassanként az… Tovább »

Egyszerű kovászos kiflik

Ezt a receptet egy kedves ismerősöm fordította le egy cseh videó szerint.  Ezúton is köszönöm Edit!!! 🙂 Hozzávalók: Előtésztához: 20 g kovász 166 g rétesliszt 83ml víz   Kiflitésztához: egész előtészta 166 g víz 333g rétesliszt 3 evőkanál olvasztott vaj 10 g cukor 10 g só Elkészítés: Az előtészta hozzávalóiból közepesen kemény tésztát gyúrunk, zacskót… Tovább »

Kovászos sajtos zsemle

Ennek a finomságnak ez a zsemle az alapja, a tésztája tulajdonképpen teljesen ugyanaz. Itt csak egy kis sajttal van megbolondítva. Hozzávalók (8db-hoz): 100g aktív kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl víz 1dl aludt tej v. író 400g liszt 20g burgonyapehely 10g só 20g olvasztott vaj kb. 100g füstölt sajt   Tetejére: reszelt sajt Elkészítés: A kovászt kikeverjük a… Tovább »

Kovászos krumplis pogácsa

Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 1dl víz 1dl aludt tej 200g főtt, reszelt burgonya 2db tojás 600g liszt 150g zsír 15g só   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint magok, reszelt sajt Elkészítés: A kovászt kikeverjük a langyos vízzel és aludttejjel. Hozzákeverjük az főtt, lereszelt krumplit, majd a 2 tojást, azután a liszttel lazán összekeverjük és 20… Tovább »

Kovászos puha sós rudak

  Hozzávalók: Tésztához: 100g kovász 200g kovászos öregtészta 2,2dl tej 400g kenyérliszt 20g burgonyapehely 10g só 75ml olaj   Tetejére: 1db tojás   Sós máz: 2 evőkanál liszt 1 evőkanál só kb. 0,5dl víz Elkészítés: A kimért kovászt alaposan kikeverjük a langyos tejjel, majd az öregtésztával is. Hozzáadjuk a lisztet, burgonyapelyhet, lazán összekeverjük és 30… Tovább »

Kovászos zsemle

Hozzávalók: 100g aktív kovász 200g kovászos öregtészta 1,5dl víz 1dl aludt tej 400g kenyérliszt 20g burgonyapehely 10g só 20g olvasztott vaj Elkészítés: A kovászt kikeverjük a langyos vízzel, langyos aludttejjel, majd hozzákeverjük az öregtésztát, aztán hozzáadjuk a lisztet és a burgonyapelyhet. Lazán összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk. Azután hozzáadjuk a sót, és alaposan kidagasztjuk… Tovább »

Kovászos Croissant

Ez a finomság ennek a csodás Croissantnak a kovászos variációja. Hozzávalók(16db-hoz): 250g kovászolt kovász 140g joghurt kb. 1dl tej 5 evőkanál cukor 2db tojás 700g liszt 1 kiskanál só   “Töltelék”: 250g vaj   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A kimért kovászt a langyos tejjel és joghurttal alaposan kikeverjük, hogy teljesen feloldódjon benne, majd hozzáadjuk a… Tovább »

Édes töltött kiflik természetes(en) kovásszal

Ennek a lekváros kiflinek a kovászos változata ez. Még langyosan a legfinomabb! 🙂   Hozzávalók: Tészta: 200g kovászolt kovász kb. 2dl tej 3 evőkanál barna cukor (ízlés szerint lehet több is) 600g liszt csipet só 1db tojás 60g puha vaj Töltelék: lekvár (ízlés szerint), nutella, dió, mák, csoki- vagy vaníliakrém…stb. Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A langyos tejjel jól… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!