Betty hobbi konyhája

Meggyes diós lepény

Hozzávalók(kb. 30x40cm tepsihez): 3db tojás 100g cukor (ízlés szerint lehet több is, aki édesebben szereti, de vigyázat! a tetejére is kerül még cukor!) 1 csomag vaníliás cukor 125ml olaj 300g liszt 1/2 csomag sütőpor csipet só kb. 1dl tej kb. 500-600g magozott meggy 1 ek. őrölt fahéj ízlés szerint cukorral elkeverve  100g durvára vágott dió … Tovább »

Házi rétes

Ez volt életem első saját készítésű rétese. Jó, tudom, meg is látszik rajta…:)Sosem mertem eddig nekiállni, mondván nehéz, időigényes és “pepecs” munka… – gondoltam én… egészen amíg nemrégen rátaláltam Apróséf receptjére. Fantasztikusan finom lett, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni. Szuper a tészta, álom volt vele dolgozni. A tölteléket természetesen ízlés és tetszés szerint lehet variálni, változtatni…. Tovább »

Meggyes lepény

Hozzávalók: 2db tojás 150g porcukor 1 cs. van. cukor 100g margarin 250g liszt 1/2cs. sütőpor csipet só 2,5dl tej   kb. 500g magozott meggy Elkészítés: Mixerrel vagy robotgéppel a tojást habosra keverjük a cukrokkal, folytonos keverés közben hozzáadjuk a puha margarint, tovább habosítjuk, végül belekeverjük a sóval és sütőporral elkevert lisztet, utoljára pedig a tejet. Sütőpapírral bélelt… Tovább »

Cseresznyés kocka

Olyan szépen tele van a cseresznyefánk, hogy muszáj volt sütnöm belőle, mert pont most olyan perfekten érett… perfekt a sütire 🙂   Hozzávalók: Lemérünk 4db tojást, ez nálam ma 24dkg volt, és ennek megfelelően ugyanennyi kell a többi anyagból is, tehát: 24dkg cukor 24dkg vaj/margarin 24dkg liszt 1 csomag vaníliás cukor 1 dl tej kb. 50dkg… Tovább »

Meggyes pite

Hozzávalók: 300g liszt 100g cukor 250g vaj/margarin 1,5dl tejföl 2 tojássárga   Töltelék: 1 nagyobb üveg magozott meggybefőtt ízlés szerint fahéjas cukor a meggyre   Tetejére: a 2 kemény habbá felvert tojásfehérje porcukor   Elkészítés: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, majd 1 órára hűtőbe rakjuk pihentetni. Ezután lisztezett deszkára rakjuk, elfelezzük, egyenként egyforma nagyságúra kinyújtjuk. Az egyik lapot… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!