Betty hobbi konyhája

Kata szelet

Hozzávalók: Tészta: 500g liszt csipet só 1 csomag sütőpor 100g cukor 1 csomag vaníliás cukor 150g zsír 2 db tojás sárgája kb. 225g tejföl Töltelék: 100g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 40g cukrozatlan kakaópor kb. 100g lekvár 100g vaj 30ml rum Tetejére: 2db tojás fehérje 100g porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hogy egy linzerhez… Tovább »

Vaníliás kiflik

A vaníliás kifli egy klasszikus osztrák-német karácsonyi teasütemény. Omlós tésztából készül liszt, cukor, vaj és darált mandula, mogyoró vagy dió hozzáadásával. Eredetileg tojás nélkül készül, azért lesz olyan rendkívül omlós, porhanyós állagú. Kb. ujjnyi hosszúságú darabokra formázzák, kis kiflire hajlítják és sütés után még melegen vaníliás cukorba forgatják. Hozzávalók(nagyságtól függően kb. 90 darabhoz): 300g liszt… Tovább »

Preckedli

Olyan sokszor láttam már az interneten ezt a kekszet, de ezelőtt még sose hallottam róla…🤔 ezért is hajtott a kíváncsiság, hogy elkészítsem…😎  Hát meg kell mondjam, amilyen egyszerű, olyan finom…😍 Elolvastam néhány receptet, amik hozzáteszem eléggé hasonlóak, és végül ez lett a befutó. Épp csak kevesebb cukrot tettem bele, + sót, a margarint vajra cseréltem,… Tovább »

Mézes keksz (hasonló mint a Mese keksz)

Ezt a fantasztikus kekszet ildi KOKKI oldalán láttam, és rögtön tudtam, hogy ilyen nekem is kell… 🙂 Egyrészt a keksz miatt, másrészt pedig a mintázata is nagyon megfogott. (Ilyen nyomdázót az Amazon-on _is_ lehet rendelni, ott moon cake néven lehet megtalálni) Nagyon nagyon finom, ropogós és ízletes, nekem személy szerint sokkal jobban ízlik, mint a… Tovább »

Mézeskalácsos gyümölcsös sajttorta-pohárkrém (sütés nélkül)

  Hozzávalók: 200g spekulatius keksz vagy mézeskalács 250g habtejszín 1 csomag habfixáló 250g mascarpone cukor ízlés szerint Kb. 400g gyümölcs    Elkészítés: ~ A kekszet durvára összetördeljük. ~ A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük. ~ A mascarpone-t kikeverjük a cukorral. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. ~ Poharakba vagy tetszés szerinti formákba rétegezzük a… Tovább »

Hatlapos

Hozzávalók: Tészta: 500g liszt 100g zsír (esetleg vaj) 100g porcukor csipet só 1 csomag szalalkáli vagy sütőpor (vagy 1 kiskanál szódabikarbóna) 2dl tej Krém: 1 liter tej 300g cukor 100g liszt 50g kakaópor 50g vaj Tetejére: kb. 30g olvasztott vaj porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. 6 egyforma részre daraboljuk, zsemlét gömbölyítünk belőlük. Majd… Tovább »

Pudingos keksz

Hozzávalók: 250g vaj / margarin 100g porcukor 250g liszt csipet só 2 csomag főzős pudingpor ízlés szerint Elkészítés: ~ A szobahőmérsékletű vajat alaposan kikeverjük a cukorral, azután hozzákeverjük a lisztet és a sót. ~ Majd megfelezzük a masszát és mindkettőhöz 1-1 csomag pudingport keverünk. ~ A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra. ~ A tésztából kb. egy… Tovább »

Omlós kiflik

Hozzávalók: 200g vaj (hidegen, kis db-okra vágva) 300g finomliszt csipet só 1 kiskanál sütőpor 2cs. vaníliás cukor 1db tojás 1db tojás sárgája 100g tejföl   Töltelék: ízlés szerint (én most lekvárral töltöttem)   Tetejére: porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit viszonylag gyorsan összegyúrjuk, hogy a vaj ne olvadjon meg teljesen. Fóliába csomagolva hűtőbe tesszük 30 percre.Majd… Tovább »

Almás pite

  Már elég sok próbálkozáson vagyok túl, a jó almás pite keresése közben, de azt hiszem ez az egyik legjobban sikerült variációm.  A tészta tulajdonképpen egy omlós tészta, hasonlít a kekszek tésztájához.  Így ezzel a töltelékkel tökéletes összhangban van és nagyon ízletes. Nem folyós és nem nagy darabos a töltelék.   Hozzávalók: Tésztához: 500g liszt… Tovább »

Hamis pilota keksz

Hozzávalók: Kekszhez: 500g liszt csipet só 200g porcukor 1 csomag sütőpor 2db tojás 250g vaj 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)   Krémhez: 200g cukor 4 evőkanál liszt  2 evőkanál keményítő 3 evőkanál kakaópor (cukrozatlan) 2db tojás 4dl habtejszín  100g vaj Elkészítés: A tésztához összekeverjük először a száraz hozzávalókat, a lisztet, sütőport, sót és a cukrot. Majd hozzáadjuk… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!