Betty hobbi konyhája

Joghurtos gyümölcstorta

Hozzávalók: Tésztához: 200g liszt csipet só 100g cukor(1cs. vaníliás cukorral együtt) 100g vaj 1/2dl tej   Krémhez: 350g natúr joghurt 250g Mascarpone 3 evőkanál citromlé 50g cukor (ízlés szerint lehet többet is – nekünk ennyi pont elég) 1 cs. zselatin (por)   Tetejére: 250g friss vagy fagyasztott gyümölcs tetszés szerint1 cs. tortazselé Elkészítés: A lisztet a… Tovább »

Mandulás Terasz Keksz

 Hozzávalók: 250g liszt 100g cukor 1 csomag vaníliás cukor 1db citrom lereszelt héja 150g finomra darált/őrölt mandula 1db tojás 200g szobahőmérsékletű vaj   Töltelék: lekvár Tetejére:porcukor Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, cipót formázva, alufóliába csomagolva hűtőbe rakjuk 1 órára. Porcukorral meghintett munkalapon 3-4mm vékonyra kinyújtjuk és kiszaggatjuk a formákat. Sütőpapírral bélelt tepsire pakoljuk… Tovább »

Bajor vajaskeksz

  Nálunk ez az egyik nagy kedvenc a kekszek közül, annyira finom, ízletes, hogy ezt rendszeresen készítem. Hozzávalók szempontjából is igen egyszerű, ugyanúgy mint az elkészítése is. Mindenféle díszítés nélkül is egy remek is kis nasi… 🙂   Hozzávalók: 250g liszt 125g vaj 125g cukor 4db tojássárga 1/2 citrom lereszelt héja (elhagyható)   Megkenéshez: 1db… Tovább »

Isler / Linzer

Nekem ez a linzer annyira bevált, hogy évek óta csak ezt a tésztát készítem, ha linzerről/islerről van szó.A megadott mennyiségből én 20 db nagyobb vagy 40 db kisebb islert/ linzert készítettem… Ebben az évben karácsonyra, kicsit másképp szúrtam ki és raktam össze:(az alsó kekszen van a csoki, egy kis színes cukorral díszítve a sarkait, közepén kis… Tovább »

Fekete-fehér keksz

A megadott mennyiségből én 85 db kis kekszet sütöttem ki.Természetesen nem muszáj ebben a felállásban elkészíteni, tetszés szerint lehet variálni a formákat és a színeket… 🙂   Hozzávalók: 500g liszt 200g cukor 2 csomag vaníliás/Bourbon vaníliás cukor 250g vaj 4db tojássárga   3 evőkanál kakaópor(cukrozatlan) Megkenéshez:1db tojásfehérje   Elkészítés: A lisztet a cukrokkal és a vajjal… Tovább »

Omlós almás pite

Hozzávalók: Tészta: 450g liszt 1 csomag sütőpor 1 csipet só 2db tojás 1 csomag vaníliás cukor 150-200g porcukor (ízlés szerint édesíthető, ki milyen édesen szereti) 2 evőkanál tejföl 250g puha vaj (NEM olvasztott!)   Töltelék: 1kg alma cukor ízlés szerint kb. 1 evőkanál fahéj 1 evőkanál citromlé 1 evőkanál olaj   2 evőkanál kekszmorzsa Elkészítés:… Tovább »

Csokis lepény

Hozzávalók: Tésztához: 200g liszt 20g cukor 1 csomag vaníliás cukor 125g hideg vaj 2 evőkanál víz csipet só   Csokikrémhez: 150g étcsokoládé 100g hideg vaj 4db tojás 120g cukor 5 evőkanál tej 1 evőkanál barna rum vagy rumaroma   Tetejére: 200ml tejszínhab Elkészítés:  A liszttel gyorsan összegyúrjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, vajat és… Tovább »

Almatorta omlós tésztából

Hozzávalók:  Tésztához: 200g liszt 1 kiskanál sütőpor 100g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 120g vaj 1db tojás   Töltelékhez: kb. 5-6db közepes méretű alma ízlés szerinti mennyiségű fahéj és cukor   Tetejére: 1 db tojássárga a megkenéshez   Elkészítés:  A tészta hozzávalóit lehetőleg gyorsan összedolgozzuk, fóliába tesszük, és kb. 1/2 órára a hűtőbe rakjuk.  Közben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!