Betty hobbi konyhája

Sajtos vajas pogácsa

Hozzávalók: 600g liszt 15g friss élesztő 200g reszelt sajt 15g só 2db tojás kb. 330-350g tejföl   200g vaj Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a vaj kivételével hozzáadunk mindent és jól összedagasztjuk a tésztát.  Kicsit keményebb állagú kell, hogy legyen, mint általában a hasonló tészták.  Vékonyan belisztezve letakarva… Tovább »

Bagel

Ez a bagel igazából csak majdnem bagel, mert az igazit sütés előtt rövid időre forró (többnyire cukros) vízbe rakják. Én ezt itt kihagytam. Ehelyett csak sima hideg vízbe mártottam, hogy utána a magok körben jól ráragadjanak. Ehhez a bagelhez az inspiráció innen, csak én inkább kerekre formáztam… Hozzávalók(12db-hoz): kb. 3,75 dl langyos víz 3 ek. olaj… Tovább »

Joghurtos sajtos kiflik

Hozzávalók: 200g natúr joghurt kb. 180-200g víz 20g cukor 15g friss élesztő 600g liszt (nálam most felesben sima finomliszt és kenyérliszt) kb. 10-15g só 60g puha vaj Tetejére: kevés tej reszelt sajt Elkészítés: A joghurtot a vízzel elkeverjük, langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk néhány percet, amíg az élesztő beindul. Hozzáadjuk a… Tovább »

Puha csokis és mazsolás zsemlék

Hozzávalók: kb. 3,5dl tej 100g cukor 20g friss élesztő 2db tojás sárgája 600g liszt 1db vaníliarúd kikapart magja csipet só 60g puha vaj 100g csokicsepp(sütésálló!) / vagy mazsola(amit beáztatunk előtte egy kevés rummal vagy aromával ízesített tejben)  Tetejére: 1db tojás Elkészítés: ~ A meglangyosított tejben elkeverjük a cukrot, hozzáadjuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Majd hozzákeverjük… Tovább »

Kovászos sajtos krumplis pogácsa

Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 100g víz 100g kenyérliszt Pogácsatészta: egész előtészta 150g főtt, összetört burgonya 250g tejföl 1db tojás 600g liszt kb. 15-20g só ízlés szerint 100g puha zsír vagy vaj   kb. 100-150g reszelt sajt (nálam most füstölt – nagyon jó ízt adott neki) Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton)… Tovább »

Virslis hajó

Hozzávalók (12db-hoz): 100g aludttej (vagy író, savó, kefír, tejföl, natúr joghurt…) 100g tej kb. 1,5dl víz 40g cukor 20g friss élesztő 1db tojás 600g liszt (nálam most fehér tönköly és durum keverve) 50g burgonyaliszt vagy pehely 10g zabpehelyliszt vagy zabkorpa kb. 10-15g só 50g olvasztott vaj Töltelék: 6db virsli (én feleztem, de természetesen lehet egészben… Tovább »

Panettone természetes kovásszal

Ezt csodás receptet Szikszai Krisztina, egy Olaszországban élő sütögető kollegina osztotta meg a FB-on a vadkovászos csoportban, amit itt ezúton is nagyon köszönök neki!  A panettone egy olasz(Milánói) sütemény, amit ott tradicionálisan a karácsonyi időszakban sütnek és fogyasztanak. Az igazi tradicionális receptekben búzakovásszal készül, ahonnan a tipikus aromáját is kapja a tészta a hosszú érlelési… Tovább »

Kovászos hamburgerzsemle éjjeli hűtős kelesztéssel

Hozzávalók (12db zsemléhez): 200g kovászos öregtészta 100g natúr joghurt 1dl tej 2dl víz 40g barnacukor 1db tojás kb. 600g liszt kb. 15g só 50g olvasztott vaj  Tetejére: 1db tojás ízlés szerint szezám (elhagyható) Elkészítés: Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított joghurttal elkevert tejjel és vízzel. Majd belekeverjük a cukrot és a tojást. Aztán hozzáadjuk a… Tovább »

Pihe puha zsemle

Ezt a receptet a Facebook-on láttam meg a lenti videón. Már elsőre lenyűgözött az a puha foszlósság, amit a videón is látni lehet… és valóban olyan! Rendszeresen készítem, nagyon szeretjük… 😉 Csupán kisebb változtatások történtek az én verziómban… 😉 Dupláztam a mennyiséget, 1 tojással és kevesebb vajjal készítem. Hozzávalók: 240g víz 1cs. porélesztő 40g cukor 10g… Tovább »

Kovászos majomkenyér

  Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 1,5dl tej 150g rétesliszt Tészta: egész előtészta 2dl tej 50g barnacukor 1db tojás kb. 450g finomliszt (vagy fehér tönköly, vagy süteményliszt) _érdemes kicsit kevesebbel indítani, és szükség szerint adni még hozzá_ csipet só 50g olvasztott vaj Töltelék: kb. 150g barna cukor 2 kiskanál őrölt fahéj kb. 120-150g  olvasztott vaj   Elkészítés: A… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!