Betty hobbi konyhája

Túrós pogácsa

Hozzávalók: 250g túró 200g tejföl 25g puha vaj vagy margarin kb. 300-350g liszt 1/2 csomag sütőpor 10-15g só (ízlés szerint, ki milyen sósan szereti)   Tetejére: 1db tojássárga 1 evőkanál tejízlés szerint magok és/vagy reszelt sajt Elkészítés: A túrót, tejfölt és a vajat összekeverjük, majd hozzáadjuk a száraz anyagokat, a sütőporral elkevert lisztet és a… Tovább »

Kovászos sajtos pogácsa

Hozzávalók: 100g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta 250g tejföl 1db tojás 1 evőkanál só 200g reszelt sajt (fele füstölt, fele normál) 500g lisztszükség esetén pici tej150g vaj Tetejére:1 tojásreszelt sajt Elkészítés: A kimért kovászt elkeverjük a meglangyosított tejfölben, belekeverjük az öregtésztát, hozzáadjuk a tojást, a sajtot és elkeverjük, majd hozzászitáljuk a lisztet, sót és összedolgozzuk. Közepesen keménynek,… Tovább »

Kovászos krumplis pogácsa

Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 1dl víz 1dl aludt tej 200g főtt, reszelt burgonya 2db tojás 600g liszt 150g zsír 15g só   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint magok, reszelt sajt Elkészítés: A kovászt kikeverjük a langyos vízzel és aludttejjel. Hozzákeverjük az főtt, lereszelt krumplit, majd a 2 tojást, azután a liszttel lazán összekeverjük és 20… Tovább »

Kovászos tepertős pogácsa – kockák

Hozzávalók: 200g kovász 250-300g natúr joghurt 500g liszt 1 csapott ek. só 1 tojás   250g tepertő só, bors   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: 250g natúr joghurtot langyosítsunk meg és alaposan keverjük ki a kovásszal. Hozzáadjuk a lisztet, tojást, sót és jól összedolgozzuk a tésztát, hogy egy közepesen lágy tésztát kapjunk. Ha túl kemény egy… Tovább »

Kovászos túrós pogácsa

  Reggel kimértem a kenyérhez a kovászolt kovászt, viszont ami kevéske megmaradt nem akartam sem eldobni, sem elrakni, így ismét megetettem, és néhány óra alatt kb. 3-szoros lett belőle, akkor bedagasztottam ennek a poginak… 🙂 Hozzávalók: 250g kovászolt kovász 250g tejföl 250g túró 50g puha vaj 500g liszt 10g só (nekem egy icipicit sótlan volt, családnak… Tovább »

Vajas pogácsa

Hozzávalók: 600g liszt 1 evőkanál só 350g tejföl 1 kiskanál cukor 30g friss élesztő 250g vaj 1db tojás   “Töltelék”: 50g vaj   Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A tejfölt meglangyosítjuk, hozzáadjuk a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A liszthez hozzákeverjük a sót, középébe egy mélyedésbe rakjuk a tojást, majd hozzáöntjük a tejfölös élesztőt, végül a… Tovább »

Tepertős pogácsa

Hozzávalók: Tésztához: 600g liszt 1dl tej 1 kiskanál cukor 35g friss élesztő 250g sovány túró 1dl tejföl 2db tojássárga 1 evőkanál só 250g puha vaj   Töltelék: 200g tepertő 1 kiskanál őrölt bors   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint reszelt sajt   Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk, amíg egy lágyabb, de nem ragacsos kelt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!