Betty hobbi konyhája

Sajtos perecek

Hozzávalók: kb. 150-180g tejföl  1 ek. cukor  10g élesztő  1db tojás sárgája  100g reszelt sajt  400g liszt  kb. 8g só  100g zsír  50g vaj Tetejére: 1db tojás fehérje reszelt sajt Elkészítés: 150g tejfölt meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, az élesztőt és hagyjuk felfutni. Hozzákeverjük a tojássárgát, majd hozzáadjuk a sajtot, lisztet, sót és a zsiradékot… Tovább »

Csavart stangli (tangzhong-al)

  Hozzávalók: Tangzhong: 20g liszt 100g tej Tésztához: kb. 1,7dl tej 1 ek. cukor 10g friss élesztő 1 db tojás  egész tangzhong 400g liszt kb. 8g só 40g puha zsír vagy vaj szeletelt bacon szalonna reszelt sajt    Elkészítés: Először a tangzhong-ot készítjük el: a lisztet és a tejet folyamatos keverés közben összemelegítjük, röviden összeforraljuk,… Tovább »

Töltött sajtos lepény

Hozzávalók: 550g liszt 10g só 10g cukor 10g szódabikarbóna 200g reszelt sajt kb. 350g natúr joghurt (vagy kefír, tejföl, aludttej…) Töltelék: ízlés szerint lehet sonka, kolbász, pirított bacon, virsli, sajt…stb.  én meg szoktam kenni egy kis tejföllel, mielőtt a húsféléket rárakom, de lehet zöldfűszeres vagy más ízesített vajkrémmel is, az is nagyon jó ízt ad… Tovább »

Ecetes sajtos sós rudak

Hozzávalók: 500g liszt 100g reszelt sajt (lehet füstölt is, nagyon jó ízt ad neki) kb. 10-12g só 100g zsír 2 ek. ecet kb. 330-350g tejföl  Tetejére: 1db tojás  1 mokkáskanál őrölt pirospaprika  kb. 50g reszelt sajt ízlés szerint kömény vagy egyéb magok  Elkészítés: ~A lisztet, a sajtot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, az… Tovább »

Sajtos vajas pogácsa

Hozzávalók: 600g liszt 15g friss élesztő 200g reszelt sajt 15g só 2db tojás kb. 330-350g tejföl   200g vaj Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a vaj kivételével hozzáadunk mindent és jól összedagasztjuk a tésztát.  Kicsit keményebb állagú kell, hogy legyen, mint általában a hasonló tészták.  Vékonyan belisztezve letakarva… Tovább »

Joghurtos sajtos kiflik

Hozzávalók: 200g natúr joghurt kb. 180-200g víz 20g cukor 15g friss élesztő 600g liszt (nálam most felesben sima finomliszt és kenyérliszt) kb. 10-15g só 60g puha vaj Tetejére: kevés tej reszelt sajt Elkészítés: A joghurtot a vízzel elkeverjük, langyosra melegítjük, belekeverjük a cukrot, az élesztőt és hagyjuk néhány percet, amíg az élesztő beindul. Hozzáadjuk a… Tovább »

Kovászos sajtos krumplis pogácsa

Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 100g víz 100g kenyérliszt Pogácsatészta: egész előtészta 150g főtt, összetört burgonya 250g tejföl 1db tojás 600g liszt kb. 15-20g só ízlés szerint 100g puha zsír vagy vaj   kb. 100-150g reszelt sajt (nálam most füstölt – nagyon jó ízt adott neki) Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton)… Tovább »

Virslis hajó

Hozzávalók (12db-hoz): 100g aludttej (vagy író, savó, kefír, tejföl, natúr joghurt…) 100g tej kb. 1,5dl víz 40g cukor 20g friss élesztő 1db tojás 600g liszt (nálam most fehér tönköly és durum keverve) 50g burgonyaliszt vagy pehely 10g zabpehelyliszt vagy zabkorpa kb. 10-15g só 50g olvasztott vaj Töltelék: 6db virsli (én feleztem, de természetesen lehet egészben… Tovább »

Krumplis pogácsa

Hozzávalók: 250g tejföl 125g natúr joghurt 1 ek. barnacukor 20g friss élesztő 150g főtt, összetört krumpli 1db tojás kb.6-700g liszt kb. 15g só 50g zsír vagy vaj Belsejébe: kb. 200g főtt, összetört krumpli kb. 100g reszelt sajt Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A meglangyosított joghurttal és cukorral elkevert tejfölbe morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Elkeverjük… Tovább »

Pizzás ladikok

Hozzávalók: 150g kovászos öregtészta 150g natúr joghurt kb. 1,5-2dl tej 10g élesztő 450g liszt (lehet variálni -nálam most 150 tk. és 300g fehér tönköly-) 20g burgonyapehely (elhagyható) kb. 10-15g só 30g olvasztott vaj Töltelék: ízlés szerint pizzaszósz sonka / kolbász reszelt sajt Elkészítés: Az öregtésztát alaposan elkeverjük a meglangyosított joghurttal elkevert tejben, hozzáadjuk az élesztőt és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!