Betty hobbi konyhája

Dagasztás nélküli zabpelyhes teljes kiőrlesű sokmagos kovászos kenyér

Hozzávalók: 50g zabpehely  100 forró víz 100g kovász 4dl víz 250g tk. tönkölyliszt 200g tk. tönkölyliszt kb. 10-10g lenmag, szezám, chia, napraforgó, tökmag (természetesen variálhatjuk a magokat ízlés szerint)  kb. 10g só (ízlés szerint) ízlés szerint köményt ill. kenyérfűszert is adhatunk hozzá Elkészítés: ~ A zabpelyhet leforrázzuk és kb. 30-60 percre félretesszük, hagyjuk megszívni magát ill…. Tovább »

Zsemlekoszorú / zsemlevirág

  Hozzávalók (8db zsemléhez): 100g kovászos öregtészta vagy élesztős öregtészta 150g víz 150g író (vagy aludttej, kefír…) 1 ek. méz 4g friss élesztő 40g teljes kiőrlésű búzaliszt 360g finomliszt (vagy akár kenyérliszt) kb. 8g só 30g zsír (vagy puha vaj) + ízlés szerint kb. 50g magot is dagaszthatunk bele, amit előzőleg meg is lehet pirítani +… Tovább »

Ecetes sajtos sós rudak

Hozzávalók: 500g liszt 100g reszelt sajt (lehet füstölt is, nagyon jó ízt ad neki) kb. 10-12g só 100g zsír 2 ek. ecet kb. 330-350g tejföl  Tetejére: 1db tojás  1 mokkáskanál őrölt pirospaprika  kb. 50g reszelt sajt ízlés szerint kömény vagy egyéb magok  Elkészítés: ~A lisztet, a sajtot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, az… Tovább »

Bagel

Ez a bagel igazából csak majdnem bagel, mert az igazit sütés előtt rövid időre forró (többnyire cukros) vízbe rakják. Én ezt itt kihagytam. Ehelyett csak sima hideg vízbe mártottam, hogy utána a magok körben jól ráragadjanak. Ehhez a bagelhez az inspiráció innen, csak én inkább kerekre formáztam… Hozzávalók(12db-hoz): kb. 3,75 dl langyos víz 3 ek. olaj… Tovább »

Sokmagvas kefires kovászos fehér kenyér

Hozzávalók: 300g kenyérliszt 300g fehér tönkölyliszt 400g meleg víz 200g kovász 100g kovászos öregtészta 100g kefír 30g burgonyapehely kb. 10-15g só (ízlés szerint) kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel a tészta) kb. 3 ek. sokmagos keverék Elkészítés: Kimérjük a lisztet, leöntjük a meleg vízzel, jól összekeverjük (én ezt is a dagasztógéppel csinálom), és 1-2 órán… Tovább »

Tejfölös tönkölykifli & zsemle

Hozzávalók (12db zsemléhez): 150g kovászos öregtészta 3dl író kb. 20-50g víz szükség szerint  6g friss élesztő 120g tejföl 200g tk. tönkölyliszt 400g fehér tönkölyliszt 20g burgonyaliszt 10-20g só (ízlés szerint) kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel a tészta) Tetejére: ízlés szerint magok (elhagyható) Elkészítés: A kimért öregtésztát alaposan elkeverjük a langyosra melegített íróval. Hozzákeverjük… Tovább »

Kovászos öregtésztás sokmagos tönkölykenyér éjjeli hűtős kelesztéssel

Hozzávalók: 200g kovászos öregtészta 3,9dl víz 200g tk. tönkölyliszt 400g fehér tönkölyliszt 30g burgonyapehely kb. 15g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) kb. 80g sokmagos keverék kb. 10g olaj (a tálba, amiben kel) Elkészítés: A kimért kovászt alaposan kikeverjük a langyos vízzel. Hozzáadjuk a liszteket, burgonyapelyhet, sót és jól összedagasztjuk a tésztát. Legvégén keverjük bele a magokat…. Tovább »

Kornspitz

Hozzávalók: kb. 2-2,1dl író vagy aludttej 1dl víz 150g kovászos öregtészta 150g tk. tönkölyliszt 60g túró 5g élesztő 300g fehér tönkölyliszt 10g tönkölykorpa kb. 10-15g só 50g vegyes magkeverék Tetejére: kb. 80g vegyes magkeverék Elkészítés: A meglangyosított vízzel elkevert írót elkeverjük az öregtésztával és a tk. liszttel. Folpackkal letakarva hagyjuk kb. 1 órát. Majd hozzákeverjük… Tovább »

Sokmagos keverék

Gyakran sütök magos kenyeret, kiflit, zsemlét… mert nagyon szeretjük 🙂  Már jó ideje nem méregetem külön-külön a magvakat, hanem egy üvegbe teszek mindegyikből egy kicsit, jól összekeverem és kész is van. így ebből a keverékből teszek néhány kanállal ahhoz, amit éppen sütök. Ami benne van: szezámmag, napraforgómag, lenmag (normál), fekete szezám, sárga (arany) lenmag, chia… Tovább »

Sokmagvas kovászos graham kenyér

Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász 2dl víz 200g graham liszt   Kenyértészta: egész előtészta 1,5dl víz 70g tejföl 300g kenyérliszt 20g burg.pehely vagy burgonyaliszt 20g olvasztott vaj kb. 10-15g só 1-1 evőkanál: zabpehely, puffasztott amaránt, szezám-, len-, napraforgó- és tökmag, chia mag ízlés szerint köménymagot is tehetünk bele. Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton) pihenő kovászból kimérünk 100g-ot, kikeverjük 2dl… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!