Betty hobbi konyhája

Sajtos perecek

Hozzávalók: kb. 150-180g tejföl  1 ek. cukor  10g élesztő  1db tojás sárgája  100g reszelt sajt  400g liszt  kb. 8g só  100g zsír  50g vaj Tetejére: 1db tojás fehérje reszelt sajt Elkészítés: 150g tejfölt meglangyosítunk, elkeverjük benne a cukrot, az élesztőt és hagyjuk felfutni. Hozzákeverjük a tojássárgát, majd hozzáadjuk a sajtot, lisztet, sót és a zsiradékot… Tovább »

Csavart stangli (tangzhong-al)

  Hozzávalók: Tangzhong: 20g liszt 100g tej Tésztához: kb. 1,7dl tej 1 ek. cukor 10g friss élesztő 1 db tojás  egész tangzhong 400g liszt kb. 8g só 40g puha zsír vagy vaj szeletelt bacon szalonna reszelt sajt    Elkészítés: Először a tangzhong-ot készítjük el: a lisztet és a tejet folyamatos keverés közben összemelegítjük, röviden összeforraljuk,… Tovább »

Ecetes sajtos sós rudak

Hozzávalók: 500g liszt 100g reszelt sajt (lehet füstölt is, nagyon jó ízt ad neki) kb. 10-12g só 100g zsír 2 ek. ecet kb. 330-350g tejföl  Tetejére: 1db tojás  1 mokkáskanál őrölt pirospaprika  kb. 50g reszelt sajt ízlés szerint kömény vagy egyéb magok  Elkészítés: ~A lisztet, a sajtot és a sót összekeverjük. Hozzáadjuk a zsírt, az… Tovább »

Sajtos vajas pogácsa

Hozzávalók: 600g liszt 15g friss élesztő 200g reszelt sajt 15g só 2db tojás kb. 330-350g tejföl   200g vaj Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A lisztet kimérjük, belemorzsoljuk az élesztőt, a vaj kivételével hozzáadunk mindent és jól összedagasztjuk a tésztát.  Kicsit keményebb állagú kell, hogy legyen, mint általában a hasonló tészták.  Vékonyan belisztezve letakarva… Tovább »

Kovászos sajtos krumplis pogácsa

Hozzávalók: Előtészta: 50g kovász 100g víz 100g kenyérliszt Pogácsatészta: egész előtészta 150g főtt, összetört burgonya 250g tejföl 1db tojás 600g liszt kb. 15-20g só ízlés szerint 100g puha zsír vagy vaj   kb. 100-150g reszelt sajt (nálam most füstölt – nagyon jó ízt adott neki) Tetejére: 1db tojás reszelt sajt Elkészítés: A hűtőben (vagy konyhapulton)… Tovább »

Krumplis pogácsa

Hozzávalók: 250g tejföl 125g natúr joghurt 1 ek. barnacukor 20g friss élesztő 150g főtt, összetört krumpli 1db tojás kb.6-700g liszt kb. 15g só 50g zsír vagy vaj Belsejébe: kb. 200g főtt, összetört krumpli kb. 100g reszelt sajt Tetejére: 1db tojás Elkészítés: A meglangyosított joghurttal és cukorral elkevert tejfölbe morzsoljuk az élesztőt és hagyjuk felfutni. Elkeverjük… Tovább »

Kovászos kolbászos krumplis pogácsa

  Hozzávalók: Előtészta: 100g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is)  2dl víz 200g rétesliszt   Pogácsatészta: egész előtészta 50g tejföl 1db tojás 150g főtt, összetört burgonya 500g liszt kb. 10g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 50g puha vaj vagy zsír   kb. 100g kolbász apróra vágva   Tetejére: 1db tojás ízlés szerint reszelt sajt… Tovább »

Kovászos túrós sajtos stanglik

Hozzávalók: 1 ek. kovász (kb. 50g) 250g túró (soványabb, krémesebb fajta) 250g liszt (bátran variálhatjuk, nálam van benne tk. tönköly és fehér tönköly) 125g olvasztott vaj 10g só Tetejére: 1 tojás reszelt sajt Elkészítés: A tészta hozzávalóit alaposan összedagasztjuk, hogy teljesen sima, közepesen kemény, de még jól kezelhető tésztát kapjunk. (Nekem nagyon krémes volt a… Tovább »

Borzas pogácsa

Már jó ideje szemeztem a neten ezzel a pogácsavariációval. Többféle receptet lehet találni, de végül a mi ízlésünk szerint készítettem el… 😉 A tésztája tulajdonképpen a jól bevált túrós pogimé lett. Hozzávalók: 250g túró 200g tejföl 25g puha vaj vagy margarin (nálam most kókuszzsír) kb. 300-350g liszt 1/3 csomag sütőpor, kb. 5g 10-15g só (ízlés szerint,… Tovább »

Kovászos krumplis pogácsa II.

Hozzávalók: Előtészta: 150g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is)  2dl víz vagy krumpli főzőleve 300g főtt, összetört krumpli 200g kenyérliszt   Pogácsatészta: egész előtészta 100g tejföl 2db tojás 800g liszt kb. 20g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 100g puha vaj vagy zsír   Tetejére: 1db tojás reszelt sajt ízlés szerint magok Elkészítés: A hűtőben… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!