Betty hobbi konyhája

Mézeskalácsos gyümölcsös sajttorta-pohárkrém (sütés nélkül)

  Hozzávalók: 200g spekulatius keksz vagy mézeskalács 250g habtejszín 1 csomag habfixáló 250g mascarpone cukor ízlés szerint Kb. 400g gyümölcs    Elkészítés: ~ A kekszet durvára összetördeljük. ~ A habtejszínt a fixálóval kemény habbá verjük. ~ A mascarpone-t kikeverjük a cukorral. Majd óvatosan beleforgatjuk a felvert tejszínhabot. ~ Poharakba vagy tetszés szerinti formákba rétegezzük a… Tovább »

Mézeskalácsos joghurtos gyümölcsös sajttorta – sütés nélkül

Hozzávalók (18cm formához): “Tésztához”: 100g mézeskalács 50g darált mogyoró/mandula 10g cukrozatlan kakaópor 50g puha vaj 50g lekvár Krémhez: 250g mascarpone cukor ízlés szerint 250g natúr joghurt 6 lap zselatin Tetejére: kb. 300g vegyes gyümölcs kevés csoki megcsíkozni (elhagyható) Elkészítés: ~ Ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, időben vegyük ki, hagyjuk kiengedni és alaposan csöpögtessük/törölgessük le. Ha friss… Tovább »

Csokiszalámi – Sütés nélkül

Hozzávalók: 1,5dl tej 100g cukor (nálam nyírfacukor) 100g vaj 30g cukrozatlan kakaópor pici rum vagy aroma 50g mogyorókrém 100g egész háztartási keksz 250g darált háztartási keksz Elkészítés: Az egész kekszet összetördeljük. A tejet felforraljuk a cukorral, belekeverjük a vajat. Ha teljesen elolvadt, hozzákeverjük a kakaóport és a rumot, majd a mogyorókrémet. Végül beleforgatjuk a kekszeket… Tovább »

Gyümölcsös joghurtos sajttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók(24cm-es tortaformához): Tésztához: 200g darált keksz 150g darált mogyoró vagy mandula 5 evőkanál cukrozott kakaópor 150g puha vaj kevés rumaroma   Krémhez: 2,5dl habtejszín 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 250g natúr joghurt 6 lap zselatin 500g Mascarpone cukor ízlés szerint   Tetejére: gyümölcs ízlés szerint Elkészítés: A tésztához valókat egy tálba kimérjük és… Tovább »

Dominó – Sütés nélkül

Hozzávalók: 400g darált keksz 150g porcukor 50g kakaópor(cukrozatlan!) 150g vaj/margarin(szobahőmérsékletű) 50g lekvár (ízlés szerint) 1dl langyos tej pici rum vagy rumaroma   Tetejére: 100g tortabevonó csoki 50g vaj kevés fehér csoki   Elkészítés: A hozzávalókat kézzel összedolgozzuk. Puha, de nem ragacsos tésztát kell, hogy kapjunk. Ha ragadna, egy kis keksszel korrigáljuk. Egy sütőpapírt meghintünk egy… Tovább »

Pudingkrémes habos torta – Sütés nélkül

Hozzávalók (24cm-es tortaformához): Tésztához: 150g darált háztartási keksz 150g darált mandula 130g puha vaj 5 evőkanál cukrozott kakaópor kevés rum vagy aroma   Sárga krémhez: 2 cs. vaníliás pudingpor 7dl tej cukor ízlés szerint 150g vaj   Fehér habhoz: 5dl habtejszín 2 cs. habfixáló   Tetejére: reszelt csokoládé vagy kakaópor Elkészítés: A tésztához a darált… Tovább »

Tejfölös Mascarponekrémes Gyümölcsös süti – Sütés nélkül

  Ehhez a finomsághoz Torma konyhájában találtam az ötletet. Már egy ideje szemeztem az említett recepttel, de valahogy (még) nem került rá sor… Így az ünnepek után rendelkeztem még némi “süteményes maradékkal”(mascarpone,tejszín…), amit már fel kellett használni. Torma sütije adta ehhez az alapötlet. Köszi Torma! 🙂 Ahogy fentebb írtam, mivel “maradékokból” készült, azért lettek a mennyiségek is sacc/kb megadva. Fantasztikusan finom krémes… Tovább »

Kókuszos keksztekercs

Hozzávalók: “Tésztához:” 250g darált keksz 150g cukor 50g kakaópor1 evőkanál vaj 2 evőkanál lekvár kb. 1-1,5dl langyos tejízlés szerint pici rum vagy rumaroma   “Töltelékhez:” 150g puha vaj 1 csomag vaníliás cukor 100g porcukor 100g kókuszreszelék + a díszítéshez Elkészítés:A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva fél órára a hűtőbe tesszük. Közben a töltelék… Tovább »

Krémes csokigolyó

Ez a kis finomság teljesen a véletlen szüleménye… Történt ugyanis, hogy készítettem, pontosabban akartam készíteni Fatörzset, de sajnos a piskótáját kicsit elbénáztam, mert egy vastag lapot sütöttem 2 vékonyabb helyett, így egy tekercs lett csak belőle és maradt a krémből, ami a tölteléke volt. De nem csak 1 vagy 2 kanállal, hanem kb. a fele mennyiség,… Tovább »

Házi készítésü ömlesztett sajt

Nemrégen találtam itt a neten ezt a csodás sajtreceptet, ami annyira fölizgatta a fantáziám, hogy muszáj volt kipróbálnom. És nem csalódtam, nagyon finom lett… 🙂 Ráadásul az elkészítése is egyszerű, ami nem utolsó szempont… 🙂 Ez a sima natúr változat, amit én most készítettem: Hozzávalók: 1 l tej 500g túró   50g vaj 1db tojás 1 kiskanál… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!