Betty hobbi konyhája

Mandarinos Ricottás krémtorta

Hozzávalók(24cm-es tortaformához): Tésztához: 2db tojás csipet só 70g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 3 evőkanál olaj 70g liszt   “Töltelék”: kb.350-400g lecsöpögtetett mandarin (lehet friss is, konzerv is)   Krémhez: 250g ricotta 80g porcukor 1dl limette 4 lap zselatin 250g habtejszín 1 csomag habfixáló   Gyümölcskocsonyához: 1 kis doboz mandarinkonzerv (300g: 175g mandarin-125g lé) 1… Tovább »

Kifordított almás süti

Hozzávalók: Tészta: 120 g puha vaj csipet só 120 g barna cukor 1 csomag vaníliás cukor 3 db tojás 1 dl tej 180 g liszt 1/2 csomag sütőpor 60 g őrölt mandula   Töltelék: kb. 600g alma 2 evőkanál citromlé   Tetejére (karamell-cukor): 50 g vaj 150 g cukor   Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük,… Tovább »

Gyümölcsös sajttorta (sütés nélkül)

Hozzávalók(24cm-es tortaformához): Tésztához: 100g darált keksz 100g darált mogyoró vagy mandula 3 evőkanál cukrozott kakaópor 100g puha vaj kevés rumaroma   Krémhez: 2,5dl habtejszín 1 csomag habfixáló 1 csomag vaníliás cukor 500g Mascarpone kb. 2 evőkanál cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)   Tetejére: kb. 200g vegyes bogyós gyümölcs kevés tortabevonó csoki Elkészítés: A tésztához valókat… Tovább »

Könnyű habos epertorta

Hozzávalók (24cm-es tortaformához): Piskótához: 5db tojás 150g kristálycukor 130g liszt 20g kakaópor (cukrozatlan!) 2 evőkanál olaj   Krémhez: 500g epercukor ízlés szerint 1 cs. tejszínízű habpor 1,5dl tej 2,5dl tejszín 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag habfixáló Elkészítés: Először elkészítjük a piskótát:Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez… Tovább »

Dobos torta

Az elmúlt hétvégén nekiálltam és megpróbáltam… ez volt életem első dobos tortája. A külsején ez sajnos meg is látszik, nem éppen egy cukrászdai példány… 🙁 Viszont az íze…hmmm…felülmúlta szinte minden eddigi sütimet… és feledtette a tökéletlenségeket. Ilyen habkönnyű és finom krémet soha nem sikerült még kreálnom, ezért is biztos, hogy előkerül majd még itt-ott ez a krém…… Tovább »

Tejszínes epertorta

Hozzávalók: 1kg eper 250g cukor 2db tojás 1 csipet só 100g liszt 1/2 kiskanál sütőpor 8 lap zselatin 250g natúr krémtúró  500g tejszín 50g étkezési keményítő 100g mandulaforgács díszítéshez csoki…stb. kapcsos tortaforma Elkészítés:  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a sót, és 50g cukrot. A tojássárgákat egymás után folyamatos keverés közben belekeverjük, ezután… Tovább »

Almás Mascarpone-krémes torta

Hozzávalók: Tésztához: 3db tojás 60g cukor 100g liszt 1 kiskanál sütőpor   Almás krémhez: 5dl almalé 2 csomag vanília pudingpor 1 üveg(700-750ml) almapüré   Mascarponekrémhez: 250g mascarpone 100g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb 5dl habtejszín 1 csomag habfixáló Elkészítés: A Tésztához: a tojásfehérjét a cukor felével kemény habbá verjük. A tojássárgákat a maradék cukorral habosra… Tovább »

Almatorta omlós tésztából

Hozzávalók:  Tésztához: 200g liszt 1 kiskanál sütőpor 100g porcukor 1 csomag vaníliás cukor 120g vaj 1db tojás   Töltelékhez: kb. 5-6db közepes méretű alma ízlés szerinti mennyiségű fahéj és cukor   Tetejére: 1 db tojássárga a megkenéshez   Elkészítés:  A tészta hozzávalóit lehetőleg gyorsan összedolgozzuk, fóliába tesszük, és kb. 1/2 órára a hűtőbe rakjuk.  Közben… Tovább »

Almatorta

Hozzávalók (24cm-es formához): Tésztához: 400g liszt 1 db tojás 150g vaj/margarin 1/2 csomag sütőpor 1 dl tej 1 csipet só 100g cukor   Töltelékhez:kb. 1 kg savanykás alma kb. 3 evőkanál fahéjjal elkevert cukor (ízlés szerint lehet több is, kevesebb is) 100g mazsola(elhagyható)   Tetejére:1db tojás Elkészítés: A vajat/margarint habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojást,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!