Betty hobbi konyhája

Írós kovászos kenyér alakor(ősbúza) liszttel

Hozzávalók: 200g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is) 2dl író 1dl víz 100g alakor (ősbúza) liszt 350g kenyérliszt 20g burgonyaliszt vagy burgonyapehely kb.10-15g só 20g olvasztott vaj Elkészítés: A kimért kovászt alaposan kikeverjük a meglangyosított vízzel elkevert íróval. Hozzáadjuk a 100g alakort és 100g kenyérlisztet, lazán összekeverjük és kb.30-60 percig állni hagyjuk.Majd hozzáadjuk a többi lisztet,… Tovább »

Sokmagvas kovászos tönkölykenyér

Hozzávalók: 200g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is) 3dl víz 100g teljes kiőrlésű tönköly 350g fehér tönkölyliszt 20g burgonyaliszt vagy burgonyapehely kb.10-15g só 20g olvasztott vaj kb.1-1 evőkanál: puffasztott amaránt, szezám-, len-, napraforgó- és tökmag (ízlés szerint lehet köménymag is) Elkészítés: A kimért kovászt alaposan kikeverjük a langyos vízzel. Hozzáadjuk a 100g teljes kiőrlésű és 100g fehér tönkölyt,… Tovább »

Kukoricás kovászos kenyér

Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 2dl tej1dl víz 100g kukoricaliszt 300g kenyérliszt 20g burgonyaliszt vagy burgonyapehely 20g olvasztott vaj kb. 10g só Elkészítés: A meglangyosított tejjel elkevert vízzel alaposan kikeverjük a kimért kovászt, aztán adjuk hozzá a liszteteket és a burgonyapelyhet, lazán összekeverve kb. 30 percet állni hagyjuk. Majd hozzáadjuk a sót és összedolgozzuk. Ha már szépen… Tovább »

Tejfölös kovászos kenyér

Hozzávalók: 100g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is) 100g kovászos öregtészta 140g tejföl kb. 1,5-1,7dl víz 450g kenyérliszt 20g burgonyapehely kb.10-15g só 20g olvasztott vaj Elkészítés: A kovászt és az öregtésztát alaposan kikeverjük a meglangyosított tejföllel és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet és a burgonyapelyhet, lazán összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk a sót és elkezdjük… Tovább »

Kovászos tökmagos kenyér

Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 1dl író kb. 2,2dl víz 400g kenyérliszt 50g tökmagliszt 20g burgonyapehely kb. 15g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 20g olvasztott vaj 50g tökmag Elkészítés: A kimért kovászt alaposan elkeverjük a meglangyosított íróval elkevert vízben. Majd hozzáadjuk a liszteket és a burgonyapelyhet. Lazán összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk. Hozzáadjuk a sót és elkezdjük dagasztani…. Tovább »

Kovászos kenyér ősbúzával(alakor) és íróval

Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 1dl író vagy aludttej 3dl víz 400g félfogós búzaliszt vagy kenyérliszt 100g alakor (ősbúza) liszt 20g sikér (ha kenyérlisztet használunk, ez nem kell) 20g burgonyapehely kb. 15g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 20g olvasztott vaj Elkészítés: A kimért kovászt alaposan elkeverjük a meglangyosított íróval elkevert vízben. Majd hozzáadjuk a liszteket és a burgonyapelyhet…. Tovább »

Fűszeres sokmagvas kovászos kenyér

Hozzávalók: 100g kovász (lehet hűtőben pihenő is vagy akár kovászolt kovász is) 200g kovászos öregtészta 1dl aludttej 2dl víz 500g kenyérliszt 20g burgonyapehely kb. 15g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 20g olvasztott vaj 1-1 evőkanál: zabpehely, puffasztott amaránt, szezám-, len-, napraforgó- és tökmag 1 kiskanál köménymag 1 evőkanál házi kenyér fűszerkeverék(édeskömény, koriander, kömény) /ebből a keverékből mindössze 1 kanál, NEM minden fűszerből külön… Tovább »

Kovászos sokmagvas fehér kenyér

Hozzávalók: 200g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta 3dl víz 500g kenyérliszt vagy félfogós búzaliszt 20g burgonyapehely 20g zabkorpa kb.15-20g só (ízlés szerint lehet több-kevesebb) 20g olvasztott vaj 1-1 evőkanál: zabpehely, puffasztott amaránt, szezám-, len-, napraforgó- és tökmag Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos vízben, majd hozzáadjuk a lisztet, a burgonyapelyhet és a zabkorpát. Lazán összekeverjük és… Tovább »

Kovászos kefíres fehér kenyér

Hozzávalók (kb.1,1kg-os kenyérhez): 200g kovászolt kovász 100g kovászos öregtészta kb. 2dl víz 150g kefír 500g félfogós búzaliszt 20g burgonyapehely kb. 15-20g só(ízlés szerint lehet több-kevesebb) 20g olvasztott vaj Elkészítés: A kimért kovászt és az öregtésztát alaposan elkeverjük a langyos vízben, majd belekeverjük a meglangyosított kefírt is. Hozzáadjuk a lisztet és a burgonyapelyhet, lazán összekeverjük és 30 percig állni hagyjuk.Hozzáadjuk… Tovább »

Kovászos céklás cipó

Hozzávalók (kb.700g-os kenyérhez): 1 evőkanál kovász 100g kovászos öregtészta 2dl víz 300g liszt 10g burgonyapehely   kb. 10g só(ízlés szerint lehet több-kevesebb) 1-2 evőkanál olaj 1 kisebb fej, kb. 120g hámozott reszelt nyers cékla Elkészítés: A kimért öregtésztát és a kovászt alaposan elkeverjük a langyos vízben.Hozzáadjuk a lisztet és a burgonyapelyhet, lazán összekeverjük és 30… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!