Belga almás
Hozzávalók:
270g cukor
6db tojás
200g liszt
1/2 csomag sütőpor
180g vaj (olvasztva)
kb. 1 kg alma
ízlés szerint fahéjas cukor az almára
Elkészítés:
A cukrot a tojások sárgájával jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, olvasztott vajat. Végül lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent és lisztezett magasabb peremű tepsibe öntjük a tésztát, majd belepotyogtatjuk a fahéjas cukorral ízesített kockára vágott almát. 200 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük, majd fokozatosan 100 fokra csökkentjük a sütő hőmérsékletét, és így kb. 1 óra alatt sütjük meg.
Forrás: “Maggancs”
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."