Hozzávalók:
Piskótához:
5 db tojás
150 g cukor
130 g liszt
20 g kakaópor (cukrozatlan!)
2 evőkanál olaj
Krémhez:
250 g Mascarpone
50 g cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
1 csomag instant zselatin
2,5 dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
kb. 200 g málna
Tetejére:
porcukor
50 g málna
csokiforgács
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez kb. 12-15 perc. A lisztet elkeverjük a kakaóval egy másik edényben, majd a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokosra előmelegített sütőben sütjük 8 percig. Ha kész, egy kiterített konyharuhát bespriccelünk egy kevés vízzel, és ráborítjuk a megsült tésztát és óvatosan lehúzzuk róla a papírt. Még forrón föltekerjük a konyharuha segítségével és így hagyjuk teljesen kihűlni.
A málnát, ha fagyasztottat használunk, jó alaposan lecsöpögtetjük, egy papírtörlőn kiterítjük.
Amíg a tészta kihűl, kikeverjük a krémet:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá fölverjük.
A zselatint a leírás szerint elkészítjük, belekeverjük a mascarpone-t és a cukrot, végül a kemény habbá felvert tejszínhabot.
A krémet a kiterített piskótára kenjük, rápakolunk 200 g málnát, amit nagyon enyhén benyomunk a krémbe, végül föltekerjük a roládot.
Néhány órára hűtőbe rakjuk, majd meghintjük porcukorral, díszítjük a maradék málnával és tetszés szerint akár csokiforgáccsal.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: