Hozzávalók:
5 tojás
15 dkg kristálycukor
13 dkg liszt
2 dkg kakaópor
2 evőkanál olaj
TIPP: Ha világos tésztát szeretnénk, nem rakunk kakaót, hanem 15 dkg lisztet!
A lényeg mindig tojásonként 3 dkg liszt és 3 dkg a cukor!
Elkészítés:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez kézi mixerrel kb. 12-15 perc.
A lisztet elkeverjük a kakaóval egy másik edényben, majd a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.
Egy sütőlemezt kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokosra előmelegített sütőben sütjük 8 percig. Ha kész, egy kiterített konyharuhát bespriccelünk egy kevés vízzel, és ráborítjuk a megsült tésztát és óvatosan lehúzzuk róla a papírt.
Még forrón föltekerjük a konyharuha segítségével és így hagyjuk teljesen kihűlni.
Recept forrása: “Limara“
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: