Tiramisu
Hozzávalók:
2dl kávé és/vagy kakaó
kb. 2cl rum/aroma
3db tojás
60-80g cukor
1csomag vaníliás cukor
250g Mascarpone
200-250g babapiskóta
Elkészítés:
Kávét készítünk, beleöntjük a rumot/aromát és hagyjuk lehűlni.
A tojássárgákat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzákeverjük a mascarpone-t, végül lazán beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
A babapiskóta felét egyenként megmártjuk a kávéban (de éppen csak beledugjuk és rögtön ki is vesszük, különben nagyon könnyen elázik a piskóta!), és egy formát kibélelünk vele, vagy tálra fektetjük(ebben az esetben kockákat/szeleteket vághatunk majd belőle).
Megkenjük a krém felével, rá ismét a megmártott piskóta, végül a maradék krém, amit kakaóporral megszitálunk.
Hűtőben néhány órát jól lehűtjük.
Tipp: Ha gyerekek is esznek majd belőle, vagy valaki nem kedveli a kávét/rumoskávét, helyettesíthetjük tejből készült kakóval is, nagyon finom lesz így is!
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."