Így első olvasásra, lehet, hogy bonyolultnak tűnik, de nem kell megijedni, nyugodtan merjen mindenki nekiállni, mert ahogy a recept gazdája is mondta: “…leírni sokkal nehezebb, mint elkészíteni…”
Hozzávalók:
Tésztához:
5 tojás
5 evőkanál porcukor
5 evőkanál liszt
1 kiskanál sütőpor
Krémhez:
1 csomag vaníliapuding
3dl tejjel felfőzve
ízlés szerinti mennyiségű cukorral
150g vaj/margarin
Töltelékhez:
250g darált keksz
150g darált dió/vagy mandula
150g porcukor
0,5dl rum/vagy kevés rum aroma
1 evőkanál kakaópor
1 dl langyos tej
2 evőkanál lekvár
Tetejére:
Elkészítés:
A tésztához a tojássárgákat habosra keverjük a porcukorral, majd lassanként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Végül finoman beleforgatjuk a tojások keményre vert habját. Sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe kenjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet: 1 csomag vaníliás pudingport 3 dl tejjel és ízlés szerinti cukorral felfőzünk, többször megkeverve kihűtjük, majd belekeverjük a vajat/margarint.
A töltelékhez a hozzávalókat összedolgozzuk, és egy a tészta hosszúságú hengert formázunk belőle.
A kihűlt piskótát egyenletesen bekenjük a kihűlt krémmel. A közepére fektetjük a tölteléket/kekszrudat. A tészta mindkét oldalát a töltelékre fölhajtjuk, kissé hozzányomjuk, hogy odatapadjon a töltelékhez és egy háromszöget kapjunk.
Tipp: Talán könnyebb úgy összeállítani, hogy a tésztát 3 darabba/csíkra vágjuk. Ugyanúgy megkenjük mind a 3-at a krémmel, középsőre a tölteléket rakjuk, és a 2 külsőt ezután illesztjük rá, úgy hogy háztető/háromszög formát kapjunk.
A “háztetőt” középen a csúcsánál kezdve leöntjük olvasztott csokival. Nagyon gyorsan lefolyik, így hozzá kell kissé segíteni szétkenni az oldalán a csokit, különben nem kerül mindenhova. Nem baj, ha nem lesz tükörsima, a kókusz úgyis fedi majd és eltakarja… 😉
Amíg nem száradt még meg a csoki, megszórjuk kókuszreszelékkel, hűvös helyen min.1-2 órát hagyjuk mielőtt szeletelnénk, de még jobb, ha egy egész éjszakát hűvösön van.
Recept forrása: “kispepe”
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: