Hozzávalók:
Piskóta:
5db tojás
150g cukor
150g liszt
2 evőkanál olaj
Krém:
2,5dl tejszín
1 csomag habfixáló
1 csomag vaníliás cukor
250g Mascarpone
50g cukor (aki édesebben szereti, nyugodtan rakjon többet)
Elkészítés:
Először elkészítjük a piskótát:
Az egész tojásokat mixerrel habosra keverjük a cukorral addig, amíg egy könnyű lágy tészta lesz belőle. Ez kb. 12-15 perc.
A lisztet a tojásos masszához szitáljuk és óvatosan belekeverjük. Végül az edény oldaláról belecsorgatva adjuk hozzá az olajat és azt is finoman belekeverjük a masszába.
Egy sütőpapírral bélelt formába öntjük(én 20 x 30-asban készítettem) és egyenletesen elsimítjuk.
180 fokra előmelegített sütőben nekem 15 perc alatt sült meg.
Amíg ez hűl, elkészítjük a krémet:
A tejszínt a vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
A mascarpone-t kikeverjük a cukorral.
150g ribizlit mixerrel pürésítettem és a mascarpone krémhez kevertem, így ettől szép rózsaszín lett.
Ezután hozzákevertem 150g egész ribizlit, végül óvatosan beleforgattam a kemény habbá vert tejszínhabot.
Amikor kihűlt a piskóta, vastagságában megfeleztem és rákentem a krém nagy részét. Egy keveset meghagytam a tetejére…
Ráillesztettem a tetejét, rákentem a maradék krémet és a megszórtam a tetejét a maradék ribizlivel, végül hűtőben néhány óra pihenés után kockákra vágtam.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: