Virslis kifli
Hozzávalók (16db-hoz):
500g liszt
1 evőkanál kanál só
1 evőkanál cukor
15g friss élesztő
2dl tej
50g puha vaj
1db tojás
Töltelék:
8db virsli
ketchup, mustár, sajt – ízlés szerint
Tetejére:
1db tojás
szezámmag
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, amíg egy lágy és rugalmas kelt tésztát kapunk. Készíthetjük kézzel is, robotgéppel is, kenyérsütőgéppel is. Letakarva pihentetjük kb. 30-45 percet, ill. amíg kb. a duplájára kel.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületen félbevágjuk. Mindkét darabot egyenként vékony (kb. 3-4 mm) kör alakúra kinyújtjuk.
Pizzavágóval keresztbe, hosszába félbevágjuk, majd ezeket a cikkeket is újra megfelezzük, így 8 db körcikket kapunk egy tésztából.
A körcikkek külső szélesebb részét ízlés szerint megkenjük egy kevés ketchuppal és/vagy mustárral és/vagy sajtot is rakhatunk rá, majd egy fél virslit fektetünk bele.
Így kintről befelé föltekerjük és mindjárt egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, ahol hagyjuk még kb. 20 percet pihenni/kelni.
Végül egy kissé felvert tojással lekenjük a kiflik tetejét, meghintjük szezámmaggal vagy kevés reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt megsütjük.
"Ha kipróbáltad a receptem, nagyon örülök egy hozzászólásnak,
fotónak az instagramon #bernadett.betty megjelöléssel,
vagy belinkelve a facebookon, pinteresten..."